BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'den, İran’ı vurmak için olası senaryo hazırlığı----

İsrail'den, İran’ı vurmak için olası senaryo hazırlığı

İsrail'den, İran’ı vurmak için olası senaryo hazırlığı
30 Aralık 2021 - 10:00 www.finansgundem.com

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi 2021 yılını yüzlerce düşman hedefini vurmakla birlikte İsrail ve yurtdışında 50 uluslararası tatbikata katılma konusunda da başarılı bir yıl olarak özetledi.

Askeri kaynaklara göre İsrail ordusu, hükümete İran’ı vurmak için birkaç olası senaryo sundu. Ancak bu tür saldırıların sonucunu belirlemenin veya Tahran’ın nükleer programını nasıl etkileyeceğini değerlendirmenin zor olacağını vurguladı.

Şarku'l Avsat'ın Haaretz Gazetesi'nden aktardığı habere göre,  Kochavi ve diğer ordu liderlerinin son toplantılardan birinde hükümet önünde bir sunum yaptıklarını ve bu sırada İran’a olası bir saldırı için çeşitli senaryolar hakkında konuştuklarını bildirdi.

İran’a yönelik olası bir saldırı için geçtiğimiz aylarda yaptığı hazırlıkların bir parçası olarak gelişmiş silahlar edinmeyi, hava kuvvetleri eğitim tatbikatları düzenlemeyi ve kesin hedefler hakkında istihbarat toplamayı finanse etmek için İsrail ordusuna 9 milyar şekel (2,9 milyar dolar) ek bütçe verildi.

Koçavi ve generalleri hükümete, hükümet böyle bir onay verdiğinde ordunun İran’a saldırmaya hazır olacağını söyledi.

Habere göre, İsrail ordusu, İran’ın son yıllarda hava savunma sistemini geliştirdiğini ve bunun ‘daha yüksek yeteneklere’ sahip bir İsrail saldırısı gerektirdiğini tahmin ediyor.

Ayrıca, İran’ın füze yeteneklerinin uzun vadede arttığına ve İsrail’in herhangi bir noktasını güçlü bir şekilde vurabileceklerine dikkat çekiyor.

Bu, İsrail ordusunu ülke genelinde hava savunma sistemini güçlendirme ve genişletme için büyük sözleşmeler imzalamaya sevk etti.

Kaynaklara göre ordu, Lübnan’da Hizbullah veya Gazze Şeridi’nde Hamas ile çatışma da dahil olmak üzere İran’ı vurmanın sonuçlarına hazırlanıyor. 

Bu senaryoda ordu, terör örgütlerine ağır bedeller ödettirmek ve bu cephelerde önemli kazanımlar elde etmek için zemin hazırlıyor. 

İsrail ordusunun tahminlere göre İran, eğer karar verirse iki yıl içinde nükleer bomba yapabilir.

Kaynaklar, görevinin dördüncü ve son yılına girmekte olan Kochavi’nin konuyu ‘kendisine kişisel bir meydan okuma’ olarak gördüğünü bildirdi.

Kochavi askeri muhabirlerle bir araya geldi

Bu bağlamda, Kochavi bu hafta başında İsrail askeri muhabirleriyle beş saatten fazla bir süre bir araya geldi ve bu zorluklar hakkında konuştu.

Kochavi, “2021 yılı, askeri güç inşa etme planında somut bir ilerlemeye tanık oldu. Ordunun manevra kabiliyeti, birliklere kaliteli istihbarat aktarma kabiliyetimiz arttı. İsrail ordusu, kara kuvvetlerine yönelik bir kara işgali gerçekleştirme yeteneklerini geliştirmek için çalıştı” dedi.

Genelkurmay Başkanı’na göre, 2021 yılı boyunca ordu, ‘savaşlar arası savaş’ çerçevesinde çok sayıda askeri operasyon gerçekleştirdi. Yani binlerce sorti, onlarca özel harekat, yüzlerce tatbikat yapmanın yanı sıra farklı cephelerde binlerce askeri hedefe saldırı düzenlendi.

“İsrail halkı askerlere sağlanan gıda kalitesinden memnun değil”

Haaretz gazetesinin askeri analisti Amos Harel, “Kochavi’nin muhabirlerle yaptığı görüşmenin büyük bölümü İran’ın nükleer programına veya Hizbullah’ın hassas füzelerine değil, İsrail halkının ordunun askerlere sağladığı gıda kalitesinden duyduğu memnuniyetsizliğe ayrıldı” dedi.

Harel, “Ortadoğu’nun en gelişmiş ordusu, 2021’de devasa bir bütçe ve İran mevzilerini vurma planıyla askerlerini beslemeyi unuttu” diye konuştu.

Yediot Ahronot gazetesinin güvenlik analisti Yossi Yehoshua da, “Kochavi, askerlerin yemek ve seyahatleri başta olmak üzere halkın güvenini kaybetmesine neden olacak sorunlarla görev süresini sonlandırmak istemiyor. Bu nedenle konuya odaklanmaya karar verdi ve önümüzdeki yıl İsrail ordusu için askerlere bakmak, özellikle gıda ve tıbbi bakımı iyileştirmek gibi merkezi bir hedef belirledi” şeklinde konuştu.

ECB üyesinden enflasyon açıklaması

 

Şeker ihracatı kayda bağlandı

 

Biden ve Putin ikinci kez görüşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)