BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'de yüzlerce çocuğa korona virüs aşısı yapıldı----

İsrail'de yüzlerce çocuğa korona virüs aşısı yapıldı

İsrail'de yüzlerce çocuğa korona virüs aşısı yapıldı
11 Mart 2021 - 14:11 www.finansgundem.com

İsrail'de risk grubunda bulunan 600 çocuğun aşılandığı ve 'ciddi bir yan etki görülmediği' belirtildi.

Çocuklara korona virüs aşısı yapılmasıyla ilgili çalışmalar sürerken, konuyla ilgili somut bir adım İsrail tarafından atıldı.

'Herhangi ciddi bir yan etki görülmedi'

İsrail'de uygulanan Pfizer/BioNTech aşısının risk gurubunda bulunan 12-16 yaş arasındaki 600 çocuğa yapıldığı ve 'herhangi ciddi bir yan etki görülmediği' belirtildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı da, kendilerini korona virüse karşı savunmasız bırakacak sağlık koşullarından muzdarip olan gençlere aşı yapılabileceği yönünde tavsiye açıklamasında bulunmuştu.

İsrail'de aşılama sürecini yürüten Dr. Boaz Levi konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 600 çocuğu aşıladık ve düşük bazı yan etkiler dışında ciddi bir yan etkisi olduğunu görmedik, bu umut verici" ifadelerini kullandı.

5-11 yaş çocuklar içinde planlanıyor

Pfizer da, 12-15 yaş arası çocuklar için ayrı bir çalışma yürütüyor ve benzer bir çalışmanın 5-11 yaş arası çocuklar için de başlatılması planlanıyor.

Öte yandan, Oxford Üniversitesi de AstraZeneca tarafından üretilen Kovid-19 aşısını altı yaşından küçük çocuklar üzerinde test etmek için çalışmalara başladığını açıklasa da, sürecin birkaç ay sürmesi bekleniyor.

​Aşılama sürecinde ilerleme kaydeden İsrail'de nüfusun yarısının aşılandığı öğrenilirken, birkaç hafta içerisinde bu oranın yüzde 60'lara çıkması bekleniyor. Böylece İsrail, aşılama sürecini en hızlı yürüten ülke oldu.

Çocuklar koronadan neden daha az etkileniyor?

 

Korona virüs aşısından önce ve sonra alkol tüketilirse ne olur?

 

Yerli aşı mutasyonlu virüse karşı etkili mi ?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)