BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'de üçüncü doz aşı zorunlu oldu----

İsrail'de üçüncü doz aşı zorunlu oldu

İsrail'de üçüncü doz aşı zorunlu oldu
03 Ekim 2021 - 18:27 www.finansgundem.com

İsrail'de korona virüs aşısı olmuş ya da hastalığı geçirip antikor geliştirmiş kişilere verilen ve mekanlara giriş izni sağlayan yeşil pasaport, artık son aşı dozundan itibaren 6 ay için geçerli olacak.

İsrail'de bugün yürürlüğe giren bağışıklık kurallarındaki güncellemelere göre kapalı veya kalabalık mekanlara girmek için gereken yeşil pasaport için üçüncü doz aşı olma zorunluluğu getirildi. Böylece henüz destekleyici üçüncü doz aşıyı olmamış yaklaşık 2 milyon İsrailli yeşil pasaport hakkını kaybetti.

Bugün devreye giren yeşil pasaportun son dozdan itibaren 6 ay boyunca geçerli olması kuralından 1.7-1.9 milyon İsraillinin etkilendiği tahmin ediliyor. Mevcut tüm yeşil pasaportlar hükümsüz hale gelirken, tüm İsrailliler yeni yeşil pasaportlarını sağlık bakanlığı web sitesi ya da uygulamasından edinebilecek. Yeni yeşil pasaport son doz aşının olunmasından bir hafta sonrasından başlayarak 6 ay boyunca geçerli olacak.

Kovid'den iyileşenlere de yeşil pasaport alabilmek için bir doz aşı olma zorunluluğu getirildi.

Aşı olmaya uygun bulunmayan kişiler ücret ödeyerek yaptıracakları testin negatif sonuç vermesi halinde geçici yeşil pasaport alabilecek.

İsrail basınına göre enfeksiyon oranlarının yüksek olduğu kentlerdeki toplanma yerleri ve mekanlarda polisin aşı belgesi denetimleri artırılacak.

Yeşil pasaport sistemini protesto için sokağa dökülen İsrailliler, araç konvoyları oluşturarak trafiği yavaşlattı ve şabatın ardından pazar günü işe gidilmesine engel çıkardı. Sistemi aşı olma zorunluluğu dayattığı için protesto edenlerden biri olan Sarah Felt, Kudüs ile Tel Aviv'i birbirine bağlayan otoyoldaki eylem sırasında "Zorla aşı ve ilaç kullandırmaya tamamen karşıyız, kabul etmediğimiz herhangi bir şeyin çocuklarımıza ve torunlarımıza yapılmasına kesinlikle karşıyız" dedi. .

Kovid'e karşı destekleyici üçüncü doz aşı uygulamasına geçen ilk ülke olan İsrail, 1 Ağustos'ta 60 yaş ve üstü için başlattığı kampanyayı ikinci dozu 5 ay önce olmuş 12 yaş ve üstü herkese genişletmiş durumda.

Sputnik'in haberine göre pandeminin 4. dalgasından çıkma emareleri gösteren İsrail'de hastaneye kaldırılan ağır vaka vaka sayısı 17 Ağustos'tan beri ilk kez önceki gün 600'ün altına düştü. Cuma günü toplam sayısı 586 olan ağır vakalardan 422'si, yani yüzde 70'i aşısız, 108'i ise üç doz aşının sadece ikisini olmuş hastalardı. Üç dozu da olmuş ağır vaka sayısı ise 37'ydi. Perşembe günü yapılan yaklaşık 120 bin testten yüzde 3.81'i (4353) pozitif sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü "Dördüncü dalganın sonuna geldiğimize inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Pfizer/BioNTech aşısı kullanan İsrail'de bu yaz nüfusta azalan aşı etkinliğini desteklemek için üçüncü doz kampanyası başlatıldı. 9.3 milyonluk İsrail nüfusunun yüzde 60'ından fazlası iki doz aşı olmuş durumdayken, 3.5 milyonuna üçüncü doz da yapıldı. Ancak en az 2 milyon kişi sadece iki doz olduğundan yeşil pasaportla edindikleri ayrıcalıkları kaybedecek.

Son 24 saatte ölenlerin sayısı 700 bin 941'e yükseldi

 

Mısır İsrail'e ilk uçuşunu yaptı

 

Uğur Şahin: Aşı değişebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)