BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail’de bir yıl içinde 3 Mossad ajanı intihar etti----

İsrail’de bir yıl içinde 3 Mossad ajanı intihar etti

İsrail’de bir yıl içinde 3 Mossad ajanı intihar etti
27 Aralık 2021 - 09:45 www.finansgundem.com

İsrail Kanal 12 televizyonu, bir yıl içinde 3 İsrail İstihbarat Servisi Mossad ajanının intihar ettiğini bildirdi.  Bu durumun, ‘dünyanın en iyi istihbarat servisi’ olarak kabul edilen bir kurumda endişe verici olduğu vurgulandı.

Ayalon Shapira, Mossad’ı Ocak 2016'dan Temmuz 2021'e kadar yöneten eski servis şefi Yossi Cohen’in görevde olduğu dönemde Mossad'da intihar eden ilk ajan olarak kabul ediliyor. Russia Today (RT) haber ajansının haberine göre Shapira, dijital casusuluk, elektronik savaş ve şifre çözme gibi işlerden sorumlu olan AMAN'a bağlı olarak Birim 8200 adlı bir özel birimde görevliydi.

Mossad tarafından 2019 yılında takdir belgesi verilerek ödüllendirilen İsrailli ajanın babası, yaptığı açıklamada, “Psikolojik durumu ile prestijli konumu arasında bir uyumsuzluk içinde yaşadığını ve çok fazla sorumluluk hissetti” ifadelerini kullandı. Oğlunun masrafları kendisine ait olmak üzere haftada  bir psikiyatriste gittiğini söyleyen baba, oradan da Mossad'a giderek hem yurtiçide hem de yurtdışında görevlerini yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre Ayalon'un intiharı, Cohen'in Mossad şefi olarak görev yaptığı süre boyunca yaşanan üç intihar vakasından ilkiydi.

Haberde Ayalon’un intiharından 3 ay sonra başka bir Mossad ajanının ve 9 ay sonra ise üçüncü bir ajanının daha intihar ettiği belirtildi. Ancak haberde intiharların nedenleri ve hangi koşullarda gerçekleştiğinden bahsedilmedi.

Kanal, İsrail'in savunma yetkililerinin, son yıllarda tetiği çeken askerlerin psikolojik yardıma ihtiyaç duyduklarının farkına vardıklarının, fakat artık hayatlarını ortaya koyarak klavye tuşlarına basanların da kendileriyle ilgilenilmesine ihtiyaç duyduklarını anlamanın zamanının geldiğini vurguladı.

2021 yılının 'utanmazları' belli oldu!

 

Küresel piyasalar yılın son haftasına karışık seyirle başladı

 

Daldan dala 2022’ye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)