BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail İran'ı vurma planını değiştirdi----

İsrail İran'ı vurma planını değiştirdi

İsrail İran'ı vurma planını değiştirdi
10 Eylül 2012 - 12:13 www.finansgundem.com

İsrail’in, nükleer programı nedeniyle savaşla tehdit ettiği İran’ı çok güçlü bir silahla vuracağı öne sürüldü

İsrail’in nükleer programı nedeniyle savaşla tehdit ettiği İran karşısında atacağı adımlar merak edilirken Sunday Times Gazetesi ilginç bir iddiada bulundu. Gazete, İsrail’in İran’ı 'Elektro Manyetik Darbe'yle (EMP) vurma planının İsrail kulislerinde konuşulduğunu öne sürdü. Gazete, elektromanyetik darbelerle yapılacak saldırının İran’a vereceği olası zararı da uzmanlara sordu. Amerikalı savunma uzmanı Bill Gertz, Amerikan istihbarat birimlerinin de İsrail’in İran’ı EMP saldırısı yapacağına dair kaygılarının arttığını ifade etti.
NÜKLEERSİZ DE YAPILIYOR
Gazetedeki habere göre EMP teknolojisi, ölümcül olmayan bir saldırı tarzı olarak yıllardır biliniyor. Elektromanyetik saldırı sırasında oluşan enerji ışınları açığa çıktıkları bölgede son derece güçlü bir akım oluşturuyor. Ortaya çıkan güçlü akım bölgedeki elektronik araçları ve devreleri yakıp işlevsiz hale getirebiliyor. EMP’nin etkileri ilk kez 1950’li ve 60’lı yıllarda yapılan nükleer silah testlerinde keşfedilmişti. Ancak daha sonra yapılan deneylerde elektromanyetik dalgaların nükleer silah kullanılmadan, mikrodalga jeneratörleriyle de üretilebileceği belirlenmişti. EMP ile yapılan saldırılarda iletişim araçları, enerji ağları, finansal ve acil yardım hizmetleri devre dışı kalıyor. Füzeyle fırlatılan EMP silahı hedefteki enerji ağlarını ve iletişim araçlarını bozuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)