BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması niyetinden rahatsız----

İsrail, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması niyetinden rahatsız

İsrail, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması niyetinden rahatsız
28 Kasım 2021 - 17:09 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, uluslararası güçlerin İran'ın nükleer programına ilişkin yürüttüğü müzakerelerde Tahran'a yönelik mali yaptırımların kaldırılması niyetinden rahatsız olduklarını söyledi.

Bennett, haftalık kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası müzakerelerin yakında başlayacağına işaret ederek, "İsrail, nükleer alanda kısıtlanmış denetimler karşılığında yaptırımların kaldırılması ve milyarlarca doların İran'a akmasına izin verilmesi niyetinden çok rahatsız. Bu, İran ile müzakere eden başta ABD olmak üzere, diğer ülkelere her biçimde ulaştırdığımız mesaj." dedi.

Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in bu haftaki İngiltere ve Paris ziyaretlerinde bu mesajı ileteceği bilgisini paylaşan Bennett, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Fas'a gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında güvenlik alanında mutabakat muhtırası zaptı imzaladığını ve iki ülkenin istihbarat, savunma sanayisi, ortak tatbikat gibi alanlarda iş birliğinin önünün açıldığını söyledi.

Bennett, korona virüsün Omicron varyantının ülkede bir kişide görüldüğü ve bunun üzerine yabancıların ülkeye seyahatinin istisnai durumlar dışında durdurulduğunu hatırlattı.

Ülke içindeki önlemlerin gevşek tutulabilmesi için sınırları kapatma kararının alındığını ancak bunun kolay olmadığını belirten Bennett, yabancılara seyahatin durdurulmasından etkilenecek havacılık ve turizm gibi sektörlere destek için çalıştıklarını söyledi ve herkesten aşılarını yaptırmalarını, ebeveynlerden de çocuklarını aşılatmalarını istedi.

İsrail Başbakanı, Yahudilerin bu akşam başlayacak dini bayramı Hanuka'yı kutladı.

İsrail, gündemdeki Omicron varyantına karşı, yabancıların ülkeye girişinin istisnalar dışında yasaklandığını duyurmuştu. İsrail'e yurt dışından dönenler için yeni karantina önlemleri açıklanmıştı.

İsrail sınırlarını kapattı

İsrail'de Omicron alarmı: Bir kıta 'kırmızı listeye' alındı

İsrail'de 5-11 yaş aralığındaki çocuklar aşılanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)