BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail ile Sudan'dan barış anlaşması----

İsrail ile Sudan'dan barış anlaşması

İsrail ile Sudan'dan barış anlaşması
03 Şubat 2023 - 02:44 www.finansgundem.com

İsrail, Sudan barış anlaşması imzalayacağını duyurdu. Anlaşma Sudan'daki geçici yönetim Egemenlik Konseyi'nin yetkilerini sivil yönetime devrettikten sonra Washington'da gerçekleşecek.

İsrail ile Sudan'ın, Hartum'daki geçici yönetim olan Egemenlik Konseyi'nin yetkilerini sivil hükümete devretmesinin ardından Washington'da bir barış anlaşması imzalayacağı bildirildi.

Hartum'a giderek Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile bu yıl iki ülke arasında imzalanması planlanan barış anlaşmasını görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, yaptığı açıklamada ülkesine dönmesinin ardından Sudan ile ülkesinin barış anlaşması imzalayacağını bildirdi. Cohen, "Ziyaretin bir parçası olarak Sudan ve İsrail arasında bir barış anlaşması imzalanması konusunda mutabık kaldığımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise barış anlaşması imza töreninin, Sudan'daki geçici yönetim olan Egemenlik Konseyi'nin yetkilerini sivil bir hükümete devretmesinin ardından Washington'da "yaklaşık birkaç ay içinde" yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Sudan'ın son dönemde İsrail ile normalleşme anlaşmaları imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas'tan sonra dördüncü ülke olacağına vurgu yapıldı.

Sudan ziyaretinde Cohen'e, İsrail Dışişleri Bakanlığı heyetinin eşlik ettiği ve görüşmelerde İsrail'in Hartum'daki yönetime "gıda güvenliği, su kaynakları yönetimi, tarım ve diğer kalkınma alanlarında yardım" isteğini ilettiği paylaşıldı.

Beyaz Saray ekibinde görev değişikliği

 

Kremlin: Rusya potansiyelini sonuna dek kullanacak

 

Sırbistan Rusya'ya yaptırım uygulamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)