BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail güçlerinden Genel Sekreterin evine baskın----

İsrail güçlerinden Genel Sekreterin evine baskın

İsrail güçlerinden Genel Sekreterin evine baskın
06 Ocak 2022 - 10:44 www.finansgundem.com

İsrail işgal güçlerinden çok sayıda askerin yer aldığı kalabalık bir ekip, dün Ramallah'taki bir mahallede şuan hapishanede olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadet'in evine baskın düzenledi.

Ahmed Saadet’in eşi Able Saadet, işgalci güçlerden çok sayıda askerin evi dört yanından kuşattığını, insanlar uyurken büyük gürültü ve patırdı ile haydutça bir tavırla evlerine baskın düzenlediklerini söyledi.

Mahallenin gençleri evi ve içindekileri kurtarmaya koşsa da işgalci İsrail askerleri gençleri dağıtmak için üzerlerine ateş açtı. İki taraf arasında başlayan çatışma, işgalci güçlerin geri çekilmesiyle sona erdi.

Ahmed Saadet (68), ömrünün neredeyse yarısını İsrail hapishanelerinde geçirdiği ve uzun bir süre bodrum katı gibi bir yerde tek kişilik bir hücreye kapatıldığı biliniyor. Saadet ilk olarak, 1969 yılında henüz 16 yaşındayken tutuklanmış, üç ay hapis yatmıştı. Saadet şuan ise 2006 yılında, gençlerin İsrailli aşırı sağcı bakan Rehavam Ze'evi'yi alnından vurarak öldürmelerinin ardından suikast suçlamasıyla çarptırıldığı 30 yıllık hapis cezasını çekiyor.

Saadet, ikincisi halen hapishanedeyken 2013 yılında olmak üzere iki kez oybirliğiyle Halk Cephesi Genel Sekreteri seçildi. Filistinliler, Ze'evi suikastını, İsrail'in eski FHKC Genel Sekreteri Ebu Ali Mustafa'yı bir füzeyle hedef alarak katletmesine karşı misilleme olarak görüyor.

İsrail ordusundaki 1542 cinsel taciz şikayeti Meclis'te

 

İsrail'de müebbet hapis mahkumu Filistinli sayısı 547’ye çıktı

 

İsrail Filistinlilere ait 11 evi yıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)