BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail elçisi geri mi geliyor?----

İsrail elçisi geri mi geliyor?

İsrail elçisi geri mi geliyor?
04 Mayıs 2013 - 07:31 www.finansgundem.com

İsrail’in “Mavi Marmara” saldırısı nedeniyle özür dilemesinin ardından başlatılan görüşmelerde kritik bir aşamaya gelindi

İki ülke arasındaki normalleşme sürecinin somut göstergesi olarak gösterilen büyükelçi atamalarının 2 ay içinde yapılması bekleniyor. Diplomatik krizin atılacak somut adımlar neticesinde aşılması halinde, iki ülkenin Suriye krizinin çözümü için işbirliği yapması da bekleniyor. İsrailli kaynaklar, İsrail hükümetinin Ankara’ya atanacak büyükelçi için önerilen dört isim arasında karar verme aşamasına geldiğini kaydetti.
Alınan bilgiye göre, Türkiye’nin ikili ilişkilerde normalleşme için öne sürdüğü üç şarttan biri olan tazminat konusunun anlaşmaya bağlanmasıyla en geç iki ay içinde büyükelçi atamaları yapılacak. Tazminat görüşmelerinin, Başbakan Erdoğan’ın 16 Mayıs’taki ABD ziyareti öncesi İsrail’de yapılacak bir toplantıyla karara bağlanması bekleniyor. Alınacak karar, ikili anlaşma haline getirilecek. Hükümet tarafından onaylandıktan sonra Meclis’e sunulacak anlaşmaya, İsrail aleyhine açılan tazminat davalarının düşmesini sağlayacak özel bir madde eklenmesi gündemde. Meclis’ten geçerek uluslararası bağlayıcılık kazanacak anlaşma neticesinde, mahkemenin İsrail aleyhine açılan davaları yürütme yetkisi ortadan kalkacak.
Suriye’de işbirliği
Normalleşme sürecinin hız kazanmasının ardından, yaz aylarında iki ülkenin Suriye meselesinin çözümü için işbirliği içinde olacağı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Suriye’deki gelişmeleri yakından takip eden İsrail istihbaratı, Milli İstihbarat Teşkilatı ile bilgi paylaşımında bulunuyor. Kimyasal silahlar konusunda hassas davranan İsrail’in, iç savaşın sona erdirilmesi için Türkiye ile görüş alışverişinde bulunduğu iddia edildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)