BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail Başbakanı Bennett: İran dünyaya yalan söylüyor----

İsrail Başbakanı Bennett: İran dünyaya yalan söylüyor

İsrail Başbakanı Bennett: İran dünyaya yalan söylüyor
31 Mayıs 2022 - 15:01 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İsrail'e yönelik ifadelerine cevaben, İran'ın, nükleer enerji programı konusunda "dünyaya yalan söylediğini" savundu.

Naftali Bennett, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İsrail'i kastederek, "Maalesef, Siyonistler çok fazla yalanlar yayıyorlar" cümlesine karşı görüntülü bir mesaj yayınladı.

Mesajında ellerinde bazı kağıtlar tutarak konuşan Bennett, "Yalanlar mı yayıyoruz? Hadi ama, işte burada yalanlarınızın kanıtını ellerimde tutuyorum" ifadesini kullandı.

'Nükleer incelemelerden paçayı kurtarmak için kanıtları sakladılar'

Bennett, "Görüyorsunuz, İran, Atom Ajansı'na (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) ait gizli belgeleri çaldıktan sonra, bu bilgileri Atom Ajansı'nın nelere ulaşmayı umduğunu öğrenmek için kullandı. Daha sonra uydurma hikayeler ürettiler ve nükleer incelemelerden paçayı kurtarmak için kanıtları sakladılar" diyerek sözlerini sürdürdü.

'İran dünyaya yalan söyledi'

Başbakan, elindeki kağıtları işaret ederek, "Peki bunu nasıl biliyoruz? Çünkü birkaç yıl önce İran'ın aldatmacalı planına el koyduk. Ve tam burada, benim ellerimde" dedi ve şunları kaydetti:

İşte İran İstihbarat Bakanlığı'nın mührü ile işaretlenmiş Farsça dilinde yüzlerce sayfa. Belgelerde üst düzey İranlı yetkililerin el yazısıyla yazılmış bazı notlar bile var. Bunun gibi, dönemin savunma bakanı tarafından Fahrizade'ye yazılmış. Şöyle yazıyor: 'Er ya da geç (Atom Ajansı'na atıfta bulunarak) bize soracaklar ve onlar için kapsamlı bir hikaye uydurmamız gerekecek.' Görüyorsunuz, uydurma bir hikayeden bahsediyor. İşte o uydurma hikaye burada. İran dünyaya yalan söyledi, İran şu anda da dünyaya yine yalan söylüyor ve dünya İran'ın hesap vermeden kaçamayacağından emin olmalı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 26 Mayıs'ta WEF kapsamında kendisine, İran'ın UAEA'ye (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) ait belgeleri ele geçirdiği iddialarına yönelik sorulan bir soruya verdiği cevapta, "Maalesef, Siyonistler çok fazla yalanlar yayıyorlar" demişti.

İsrail Başbakanı Bennett'dan sert İran yorumu

Lavrov ve Abdullahiyan nükleer programı görüştü

İran'dan nükleer görüşmelere yeşil ışık

İran'dan nükleer anlaşma şartı: ABD zararı tazmin etsin

İsrail Başbakanı: Ülkemin geleceği tehlikede

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)