BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİspanyol bankalara bir darbe de MB'den----

İspanyol bankalara bir darbe de MB'den

İspanyol bankalara bir darbe de MB'den
16 Mayıs 2013 - 14:32 www.finansgundem.com

İspanyol Merkez Bankası ekonomik krizle boğuşan İspanyol bankalara bir kötü haber daha verdi...

 İspanya merkez bankasının baskısıyla İspanyol bankalar, kötü kredilerden kaynaklan yeni bir darbeyle karşı karşıya kaldı.
Bloomberght.com'da yer alan habere göre, Euro Bölgesi'nin en büyük 4. ekonomisi İspanya'nın merkez bankasının, ülkenin sorunlu şirketlerine ve zor durumdaki hanehalkına verdikleri 200 milyar euro değerindeki yeniden yapılandırılmış kredi portföyünü zarar yazmaları yönündeki baskısıyla karşılaşan İspanyol bankaları, yeni bir finansal darbeyle yüzleşmek zorunda kalacak.
İspanya Merkez Bankası'nın bu hamlesinin, İpsanyol bankalarının çoğunun düşük kârlar altında ezildiği dönemde sistem genelinde kötü kredi oranlarını artıracağı ve bankaların kazançlarını daha da azaltacağı tahmin ediliyor. Analistler, hamlenin ülkenin bazı sorunlu bankalarının sermaye pozisyonlarını yeniden gündeme getireceğine ve bu bankaları yeni sermaye artırma ihtiyacını önlemeleri için varlık satmaya zorlayacağına inanıyor.
İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre bu hamle aynızamanda, regülatörlerin, bankaların hâlen kredi defterlerinde İspanya'nın uzun zamandır devam eden ekonomik krizinden kaynaklanan gerçek zararın büyüklüğünü kabul etmekten kaçındığına yönelik endişelerini yansıtıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)