BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'daki adliye memurlarından grev kararı----

İspanya'daki adliye memurlarından grev kararı

İspanya'daki adliye memurlarından grev kararı
22 Mayıs 2023 - 12:37 www.finansgundem.com

İspanya'da maaşlarına zam talepleri karşılanmayan adliye memurları ülke genelinde süresiz grev başlattı.

İspanya'da Adliye memurlarının bağlı olduğu sendikalar bir aydan fazla süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle grev kararı aldı.

Ülke genelinde yaklaşık 45 bin adliye memuru, sol koalisyon hükümeti üzerinde baskı oluşturmak için bugünden itibaren iş bıraktı.

Memurlar ile öncesinde hakim ve savcıların bu zamana kadar belirli aralıklarla yaptıkları eylemlerden dolayı birçok davanın görülmesi ertelenmişti.

Sendikalara göre, bu zamana kadarki eylemlerden dolayı 500 bine yakın davanın duruşması ertelenirken, 30 milyondan fazla adli işlem de gecikmeye uğradı.

Adalet Bakanlığıyla geçen hafta anlaşma sağlayan hakimler ve savcılar, aylık 450 euro brüt zammın yanı sıra çalışma şartlarının iyileştirilmesi karşılığında süresiz greve gitmekten vazgeçmişti.

İspanya'da son iki senedir etkili olan yüksek enflasyon karşısında maaş artış taleplerinde henüz anlaşamayan adliye memurları ise başlattıkları süresiz grev kapsamında hafta içinde farklı yerlerde eylem ve gösteri yapacaklarını duyurdu.

Başkent Madrid'deki Adalet Bakanlığı önünde bugün toplanan memurlar, yarın da meclis binası önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Almanya'da demir yolu çalışanlarının grevi son anda iptal edildi

 

İngiltere’de hemşireler greve gidecek

 

Reuters çalışanlarından grev kararı

 

Avrupa’da grev dalgası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Mayıs 2023 16:44

    MEMURLARA GREV HAKKI VEREN ÜLKELERDE KENDİ HAKLARINI ARAMAYA GÜVENLİ ORTAMDA ÇALIŞMAK GİBİ SORUNLARININ ÇÖZMEYE İZİN/FIRSAT VERİLDİĞİNDEN DEMOKRASİ VARDIR BİZİM MEMUR SENDİKALARININ YÖNETİCİLERİ İSE PAZARLIKTAN ANLAMIYORLAR GREV HAKKI OLMASI İÇİN MÜCADELE DE ETMİYORLAR TÜZÜKLERİNDE İLO TÜZÜĞÜNDE OLAN ÜYENİN VE AİLESİNİN GÜVENLİK KOŞULLARINDA BARINMA/ÇALISMAYI TALEP GİBİ AİLESEL YAŞAMSAL TALEPLER MAALESEF YOK YANİ GÖSTERMELİK SENDİKALAR