BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya'da zenginlere vergi artışı----

İspanya'da zenginlere vergi artışı

İspanya'da zenginlere vergi artışı
29 Eylül 2022 - 15:38 www.finansgundem.com

İspanya'da hükümet zenginlere geçici vergi artışı getiriyor.

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, Ukrayna-Rusya savaşının sebep olduğu ekonomik sorunlarla mücadele kapsamında 2023-2024 yıllarını kapsayacak şekilde zenginlere geçici olarak vergi artışı getirileceğini açıkladı.

Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, düzenlediği basın toplantısında, düşük gelirliler ve serbest meslek sahipleri için kişisel gelir vergisinde indirim, yüksek gelirliler ve büyük servetleri olanlar için de "Büyük Servetler Dayanışma Vergisi" adıyla ek bir vergi getirilmesini öngören mali önlemler paketini açıkladı.

Ülkede serveti 3 milyon euronun üzerinde olan 23 bin zengini etkileyeceği belirtilen vergi artışından hükümet, gelecek iki yılda 1,5 milyar euroluk ek gelir sağlamayı planlıyor.

10 milyon euronun üstüne yüzde 3,5

Verilen bilgiye göre vergi artışları, serveti 3 ile 5 milyon euro aralığındakilerde yüzde 1,7, 5 ile 10 milyon euro arasındakilerde yüzde 2,1 ve 10 milyon euronun üzerindekilerde yüzde 3,5 olarak belirlenecek.

Diğer yandan gelir vergisi oranları yıllık geliri 200 bin euronun üzerinde olanlarda yüzde 26'dan 27'ye, 300 bin euronun üzerinde olanlarda yüzde 28'e çıkarılacak.

Montero, mali önlemler kapsamında yıllık geliri 21 bin euronun altında olanlara ise vergi indirimi getirileceğini bildirdi.

Hükümet, düşük gelirliler için getirilecek vergi indiriminin ülkedeki işçilerin yüzde 50'sini kapsayacağını öngörüyor.

"Yılda 18 bin euro kazanan bir işçi yeni vergileme ile 746 euro tasarruf edecek." şeklinde örnek veren İspanyol Bakan, "Mali konularda daha adil bir sisteme ihtiyacımız var. Orta sınıf ve işçiyi en iyi savunma yolu kamu hizmetlerini güçlendirmektir. En kötü tehdit ise sosyal eşitsizlik yaratmaktır." yorumunu yaptı.

Hükümet, mali önlem paketi ile 2023-2024'te toplam 3 milyar 144 milyon euro vergi toplayacağını açıkladı.

İspanya'da enflasyon yeniden tek hane

 

İspanya'da ekonomik krize karşı zenginlere ek vergi gündemde

 

İspanya'da tarihi enflasyon

 

İspanya'da ağustos enflasyonu yüzde 10,5 oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)