BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da mağazaların 'büyük indirim' yapması yasaklandı----

İspanya'da mağazaların 'büyük indirim' yapması yasaklandı

İspanya'da mağazaların 'büyük indirim' yapması yasaklandı
13 Mayıs 2020 - 14:49 www.finansgundem.com

Korona virüs (Kovid-19) salgınının dünyada en yoğun görüldüğü ülkelerden biri olan İspanya'da kademeli normalleşme süreci kapsamında açılan mağazalara, "büyük indirim" yapma yasağı getirildi.

İspanya Sağlık Bakanlığı, salgında olası bir ikinci dalgaya sebep olabilecek unsurları önlemek amacıyla bazı tedbirler açıkladı.

Bakanlık, "yoğunluğu önleyici ticari faaliyetlere kısıtlama" adı altında yayımladığı genelgede, mağaza içinde kalabalıklara ya da dışında uzun kuyruklara yol açabilecek büyük indirim kampanyası gibi ticari promosyonların yapılmasına yasak getirdi.

Söz konusu yasağın, internet üzerinden ürün satışlarını kapsamayacağı bildirildi.

Ticari dernekler tepki gösterdi

Diğer yandan ticari dernekler tarafından yapılan açıklamada, indirime internette müsaade verilip, mağazalarda izin verilmemesiyle ilgili alınan karar eleştirildi.

Açıklamada, "Böyle bir uygulama haksız rekabete ve ülkedeki binlerce küçük işletmenin kapanmasına neden olur." ifadesi kullanıldı.

Kovid-19 sebebiyle şimdiye kadar 27 bin 104 kişinin öldüğü İspanya'da hükümet, salgının ülkedeki ekonomik ve sosyal etkilerini hafifletmek için belirlediği kademeli normalleşme süreci kapsamında 11 Mayıs'ta ülkenin yarısında ikinci aşamaya geçildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)