BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da Kral'a soruşturma talebine red----

İspanya'da Kral'a soruşturma talebine red

İspanya'da Kral'a soruşturma talebine red
10 Mart 2020 - 17:13 www.finansgundem.com

İspanya'da parlamento son iki yıl içinde ikinci kez eski Kral Juan Carlos hakkında ticari faaliyetleri nedeniyle soruşturma başlatma talebini reddetti.

Başbakan Pedro Sanchez'in İspanyol Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) koalisyon ortaklarından Unidas Podemos'un İsviçre'nin La Tribune de Geneve gazetesinde yer alan raporlara ilişkin ülkenin eski kralı Carlos hakkında soruşturma açma talebi parlamentoya takıldı.

La Tribune gazetesi Juan Carlos'un 12 yıl önce krallık yaptığı dönemde Suudi Arabistan'dan 100 milyon dolar aldığını, daha sonraysa yakın ilişkiler içinde olduğu iş insanı Corinna zu Sayn-Wittgenstein'a 65 milyon dolar aktardığını yazmıştı.

Gazete geçtiğimiz hafta, İsviçre'de savcılığın Panama'daki bir vakıf aracılığıyla yapılan banka transferinin kaynağını araştırdığını belirtmişti. Sayn-Wittgenstein'ın avukatı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, müvekkilinin Carlos'tan kendisi ve oğlu için "talep etmediği bir hediye" aldığını söylemişti.

Parlamento soruşturma talebini PSOE ve sağ partilerin oylarıyla geri çevirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)