BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya'da 'kemer sıkma'ya tepki----

İspanya'da 'kemer sıkma'ya tepki

İspanya'da 'kemer sıkma'ya tepki
16 Haziran 2013 - 15:19 www.finansgundem.com

Başkent Madrid'de binlerce kişi, AB tarafından dayatılan kemer sıkma politikalarına tepki gösterdi

İspanya'da işçi sendikalarının organizasyonuyla düzenlenen gösterilerde binlerce kişi, ekonomik kriz yüzünden Avrupa Birliği (AB) tarafından dayatılan kemer sıkma politikalarına karşı yürüdü.
İspanya'nın üç büyük sendikası CCOO, UGT ve USO'nun çağrılarıyla 30'dan fazla kentte gösteri düzenlendi. Sendikalardan yapılan açıklamalarda, AB'den şimdiye kadar yürüttüğü kemer sıkma politikalarını sonlandırması istendi, ekonominin toparlanması ve istihdam yaratılması için yeni siyasi anlayış gerektiği vurgulandı.
Yapılan çağrılarda, AB'nin gayri safi milli hasılasının yüzde 1 ile yüzde 2 arasında bir oranı ekonomik kalkınma ve istihdamla ilgili programlara ayırması istendi.
''İş ve sosyal koruma için. Daha demokratik ve sosyal bir Avrupa için'' teması altında düzenlenen gösterilere katılanlar, ''kesintilere hayır'' pankartları taşıdı. Göstericiler, özellikle eğitim ve sağlık sektörlerindeki kesintileri eleştirdi.
AB ülkeleri içinde işsizlik sorununun yaşandığı ülkelerin başında gelen İspanya'da genel işsizlik yüzde 27'yi aşarken, 25 yaş altındaki gençlerde bu oran yüzde 56,4'ü buluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)