BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da her 100 aileden 8'i kirasını zamanında ödeyemiyor----

İspanya'da her 100 aileden 8'i kirasını zamanında ödeyemiyor

İspanya'da her 100 aileden 8'i kirasını zamanında ödeyemiyor
28 Mart 2023 - 14:36 www.finansgundem.com

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini ya da kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşadığı bildirildi.

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini ya da kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşadığı bildirildi.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu "Save The Children" (Çocukları Kurtarın) İspanya'da ailelerin geçim sıkıntılarına ilişkin hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı.

Raporda İspanya'nın, Yunanistan ve İrlanda'nın ardından kira ve ipotek ödemelerinde gecikme yaşayan ailelerin en yüksek yüzdesine sahip üçüncü Avrupa Birliği (AB) ülkesi olduğu belirtildi.

Raporda, AB'de kira ve ipotek ödemelerinde gecikme yaşayan ailelerin ortalamasının yüzde 3,2 olduğu, bu oranın İspanya'da yüzde 6,5'a kadar çıktığı kaydedildi.

İspanya'da son yıllarda ev fiyatlarının ve kiraların yükselmesine rağmen maaşların aynı oranda artmadığına dikkat çekilen raporda, bu sorunun çocuklu aileleri daha fazla etkilediği, kirasını veya ipoteğini ödeyemediğinden evden çıkarılan ailelerin yüzde 80'inin çocuklu olduğu vurgulandı.

Raporda, ülkede 2008'den bu yana evlerinden çıkarılan çocuklu aile sayısının 700 bini bulduğu bilgisi paylaşıldı.

Çocuklu ailelerde kira veya ipotek ödemelerinde gecikme yaşayanların oranının yüzde 8,4'e çıktığı belirtilen raporda, ailelerin maaşlarının en az yüzde 30'unu yaşadığı evlere ayırmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Raporun tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Save the Children'ın Sosyal ve Siyasi Savunuculuk Direktörü Catalina Perazzo da İspanya'da alınan pozitif önlemlere rağmen 1,5 milyon daha kamu desteğiyle inşa edilen eve ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Diğer yandan raporda, her 10 çocuktan 3'ünün sızdıran çatı, nemli duvarlar veya çürüyen pencereler gibi sağlıksız ev koşullarında yaşadığı uyarısında bulunuldu.

İspanya'daki yangın söndürülemiyor

 

İspanya'da orman yangını: Yüzlerce kişi tahliye edildi

 

İspanya'da gıda ürünlerindeki fiyat artışında rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)