BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİspanya umudunu eski parasına bağladı----

İspanya umudunu eski parasına bağladı

İspanya umudunu eski parasına bağladı
23 Kasım 2020 - 17:47 www.finansgundem.com

İspanya'da euroya çevrilmemiş olan kayıp pesetalarıyla bağış kampanyası başlatıldı.

İspanya'nın eski para birimi peseta yoksullara çare oldu. Madrid'de bir yardım kuruluşu henüz euroya çevrilmemiş pesetaları kapı kapı dolaşıp toplayarak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin etkilerini hafifletmeye çalışıyor.

İspanya 2002 yılında diğer Avrupa Birliği ülkeleri gibi euroya geçiş yaptı. Ancak Merkez Bankası yetkilileri son yaptığı açıklamada halen daha yaklaşık 1,6 milyar euro değerinde pesetanın kendilerine geri dönmediğini duyurdu. Euronews'te yer alan habere göre, hükümet de bunun üzerine eski paraları euroya çevirme süresini bu aralık ayından Eylül 2021'e kadar uzattı. Bu noktada kurulan 'Peseta dayanışması' (Peseta solidaria) adlı organizasyon sosyal medya üzerinde örgütlenerek euroya çevrilmemiş, evlerde çantaların dibinde kalmış ya da yastık altında unutulmuş paraları toplamaya başladı.

KAPI KAPI DOLAŞIYORLAR

"Bağış yapmak için tek yapılması gereken web sitesine kaydolmak" diyen organizasyonun kurucu Laura Blanco, ayrıca kapı kapı dolaşarak da pesetaları topladıklarını belirtti. İnsanların başkalarına yardım etmek için verdikleri çabadan söz eden Blanco, "İspanya'da insanlar krize rağmen, başkalarına yardımcı olmak istiyor. Belki euroları yok ama pesetaları var. Bu da yardım etmenin bir yolu. Getafe'de yaşayan ve kız kardeşinin banknot koleksiyonunu çocukları için bağışladığını duyan bir adam, interneti olmadığı halde Gıda Bankasını arayıp, sekiz kilo madeni parası olduğunu ve bağışlamak istediğini söyledi" ifadesinde bulundu.

Pandemiden önce sadece başkent Madrid'de yaklaşık 350 bin kişi yoksulluk içinde yaşıyordu. Gıda Bankası, Kovid-19 nedeniyle hali hazırdaki durumun ocak ayında kriz noktasına gelmesinden endişe ediyor.

Gel de kurtar bizi Peseta

 

Avrupa borsaları İspanya hariç güne yükselişle başladı

 

İspanya'da işsizlik oranı yüzde 16.26'ya çıktı

 

İspanya ticaret açığı pandeminin zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)