BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya, tarihindeki ilk koalisyon hükümetine çok yaklaştı----

İspanya, tarihindeki ilk koalisyon hükümetine çok yaklaştı

İspanya, tarihindeki ilk koalisyon hükümetine çok yaklaştı
22 Temmuz 2019 - 08:55 www.finansgundem.com

Hafta sonu yapılan açıklamalarda Podemos'un lideri Pablo Iglesias'ın hükümette görev almaktan vazgeçmesi üzerine İspanya, tarihindeki ilk koalisyon hükümetine çok yaklaştı

İspanya'da Nisan ayında düzenlenen erken genel seçimde birinci gelen Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sánchez, bu hafta başbakan olmak için güvenoyu yoklamasından geçecek.

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Sánchez'in Nisan ayında düzenlenen seçimde tek başına hükümet kurmak için yeterli koltuk sayısına ulaşamaması, radikal sol parti Podemos ile hükümet kurmak için uzun zamandır müzakere yürütülmesine neden oluyordu. Ancak hafta sonu yapılan açıklamalarda Podemos'un lideri Pablo Iglesias'ın hükümette görev almaktan vazgeçmesi üzerine iki partinin koalisyon kurmak için anlaştığı kaydedildi.

Bu haberlerin doğru çıkması takdirinde İspanya, diktatör Franco'nun 1975 yılında ölümünün ardından demokrasi rejimine geçmesinden beri ilk defa bir koalisyon hükümeti tarafından yönetilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)