BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya NATO'ya girişinin 40. yılını kutladı----

İspanya NATO'ya girişinin 40. yılını kutladı

İspanya NATO'ya girişinin 40. yılını kutladı
30 Mayıs 2022 - 13:56 www.finansgundem.com

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya'nın NATO'ya girişinin 40. yıl dönümü için Madrid'de düzenlenen etkinlikte, ülkesinin istikrarını ve güvenliğini garanti altına almak adına savunma yatırımlarını artıracağını söyledi.

Pedro Sanchez, Teatro Real'deki törende, "Ukrayna'nın işgali gibi savaşların Avrupa'daki mevcut demokrasi modelini riske atmaması, güvenlik ve istikrarın garanti edilmesi, özgürlük ve barış içinde bir arada yaşamak için savunma harcamalarına en yüksek düzeyde yatırım yapılacağını" dile getirdi.

İspanya mevcut durumda gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1,3'ünü oluşturan savunma harcamalarının 2030'a kadar yüzde 2'ye çıkarılmasını taahhüt ediyor.

Madrid'deki NATO Zirvesi'nde gelecek 10 yılın yol haritası belirlenecek

NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg ise 29-30 Haziran'da Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi'nin "tarihi olacağını çünkü gelecek 10 yıla ait yol haritasının belirleneceğini" söyledi. Stoltenberg ayrıca, NATO'ya üyelik başvurularını yapan İsveç ve Finlandiya için "NATO'ya katılacaklar" dedi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, "NATO'nun Ukrayna'ya ve Baltık ülkelerine verdiği desteğin devam etmesi gerektiği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı sürdürdüğü savaşı kaybetmek zorunda olduğu" belirtildi.

Aralarında eski İspanya başbakanları ve dışişleri bakanları, eski NATO genel sekreterlerinin olduğu yaklaşık 300 davetlinin yer aldığı törene, İspanya'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı aşırı sol görüşlü Unidas Podemos partisi, NATO'yu eleştiren politikalarından dolayı katılmadı.

İspanya'da enflasyon yüzde 8,7 oldu

Shakira vergi kaçırma suçundan İspanya'da yargılanacak

İspanya'da maymun çiçeği tespit edilenlerin sayısı 51'e çıktı

Fas-İspanya kara sınırları yeniden açıldı

İspanya'da hükümeti sarsan casusluk skandalı

İspanya 86 bin Ukrayna vatandaşına çalışma ve oturma izni verdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)