BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya, göçmenlerin ölümünden mafyayı sorumlu tuttu----

İspanya, göçmenlerin ölümünden mafyayı sorumlu tuttu

İspanya, göçmenlerin ölümünden mafyayı sorumlu tuttu
27 Haziran 2022 - 15:43 www.finansgundem.com

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 24 Haziran'da Fas'tan İspanya'ya bağlı Melilla'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin ölümlerinden dolayı uluslararası mafya örgütlerini suçladı.

La Vanguardia gazetesine konuşan Sanchez, düzensiz göçmenlerin hayatlarını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Sanchez, "düzensiz göçmenlerin şiddet uygulayarak sınır hattına saldırmasının arkasında uluslararası mafya örgütlerinin olduğunu" söyleyerek, olaylar sırasında Fas jandarmasından da ölenler ve yaralananların olduğunu bildirdi. Sanchez, sınırdaki Fas ve İspanya güvenlik güçlerine bir kez daha teşekkür etti.

'Uluslararası mafya örgütleri bu dramı provoke ediyor'

Hükümet Sözcüsü İsabel Rodriguez Garcia da bakanlar kurulu toplantısı sonrası, "Melilla'daki görüntüler elbette ki kalbimizi parçaladı, acı verdi. Üzüntü duyuyoruz ve hayatını kaybeden tüm insanların yakınlarına baş sağılığı diliyoruz. Ama herkes bilmelidir ki uluslararası mafya örgütleri bu dramı provoke ediyor" açıklamasını yaptı.

Unidas Podemos: Mecliste soruşturma açılsın

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan aşırı sol görüşlü Unidas Podemos (UP) ittifakı, Melilla'daki olaylarla ilgili mecliste bir araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. UP, Başbakan Sanchez'i de Fas güvenlik güçlerini öven açıklamalarından dolayı eleştirdi.

Ana muhalefetteki Halk Partisi de konunun bir an önce aydınlığa kavuşmasını ve Başbakan Sanchez'in acil olarak genel kurulda milletvekillerini bilgilendirmesini talep etti.

İspanya'daki bazı sivil toplum kuruluşları da Melilla sınırında düzensiz göçmenlerin ölümüne neden olan gerçeklerin açıklığa kavuşturulması için soruşturma açılması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Melilla'da ne olmuştu?

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentindeki Fas sınırında 24 Haziran'da yaşanan düzensiz göçmen akınında, Fas makamları 18 kişinin öldüğünü açıklamış, Fas İnsan Hakları Derneği ölü sayısının 27, İspanyol Caminando Fronteras örgütü de 37 olduğunu öne sürmüştü. Fas'ta, yaşanan olayla ilgili sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ölen, yaralanan ve gözaltına alınan göçmenlerin üst üste yere atılmaları ve kötü muamele görmeleri tepki yaratmıştı.

Fas polisinden göçmenlere sert müdahale

Sınıra göçmen akını faciayla sonuçlandı: 18 ölü

Sınırda göçmen katliamı: Afrika Birliği'nden açıklama!

İspanya nüfusu art arda 6 yıldır artıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)