BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya ekonomisi % 15 daralabilir----

İspanya ekonomisi % 15 daralabilir

İspanya ekonomisi % 15 daralabilir
08 Haziran 2020 - 14:56 www.finansgundem.com

İspanya Merkez Bankası Pazartesi günü basın mensuplarına ekonomiye ilişkin bir sunum yaptı

İspanya Merkez Bankası, ülke ekonomisinin, en kötü durum senaryosuna göre, bu yıl yüzde 15 kadar daralabileceği tahmininde bulundu. Gerçekleşmesi durumunda, böyle bir daralma Euro Bölgesi'ndeki en büyük çaplı ekonomik küçülmelerden biri olacak.

İspanya bölgede korona virüs pandemisinden en fazla zarar gören ve turizme en fazla bağımlı ülkelerden biri ve bu durum, Euro Bölgesi'nin dördüncü büyük ekonomisinin, küresel pandeminin sebep olduğu daha önce benzeri görülmemiş bu şok karşısında özellikle kırılgan hale gelmesine yol açıyor.

İspanya ekonomisi ayrıca, ekonominin önemli kısmını küçük işletmelerin oluşturması ve işverenlerin birçok durumda geçici işçi kullanmaları ve bu nedenle kriz döneminde ani ve yoğun istihdam kayıplarının olmasından dolayı da oldukça kırılgan.

İspanya Merkez Bankası'na göre, pandemi öncesinde yüzde 14 seviyesinde bulunan işsizlik oranı bu yıl yüzde 18.1 ila yüzde 23.6 aralığına yükselebilir. En iyi durum senaryosunda bile, işsizlik oranı 2022 sonuna akdar yüzde 17'nin üzerinde kalacak.

İspanya Merkez Bankası başekonomisti Oscar Arce, Pazartesi günü basın mensuplarına yaptığı sunumda, keskin düşüşün ardından muhtemelen diğer Euro Bölgesi ortaklarına göre daha güçlü bir toparlanma gelebileceğini kaydetti. En kötü durum senaryosuna göre, İspanya ekonomisinin 2021 yılında yüzde 7 civarında büyümesi bekleniyor.

ISTAT: İtalyan ekonomisi yüzde 8.3 daralacak

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)