BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya: Çin'den aldığımız testler vakaları tespit etmiyor----

İspanya: Çin'den aldığımız testler vakaları tespit etmiyor

İspanya: Çin'den aldığımız testler vakaları tespit etmiyor
27 Mart 2020 - 13:48 www.finansgundem.com

İtalya’dan sonra Avrupa’da korona virüsten en çok etkilenen ikinci ülke olan İspanya, Çin’den aldığı korona virüs testlerinin, pozitif vakaları tespit edemediğini açıkladı.

İspanya, Çin’den alınan hızlı korona virüs tanı testlerinin, pozitif vakaları tutarlı bir şekilde tespit edemediğini ve bunları üreticiye iade edeceğini söyledi.

İspanyol El Pais gazetesi, mikrobiyologların, Bioeasy adlı Çinli bir şirketten aldığı testlerin virüs vakalarının sadece yüzde 30'unu doğru tanımlayabildiğini bildirdi.

El Pais, sağlık yetkililerine testlerin kullanılmaması gerektiğini söyledi ve İspanya’nın Acil Durum Koordinasyon Merkezi Başkanı, testlerin geri gönderilebileceğini söyledi.

İspanya’daki Çin Büyükelçiliği, Bioeasy testlerinin Çin’in tıbbi bağışlarının bir parçası olmadığını ve firmanın satma lisansının da olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü İspanya, Çin ve Güney Kore’den 640 bin hızlı test kiti aldığını söylemişti. Testlerin kaç tanesinin Bioeasy firması tarafından üretildiği belli değil.

Çek Cumhuriyeti’ndeki tıp uzmanları da Çin’den gelen hızlı testlerin düzgün çalışmadığını söyledi ancak bu testlerin de hangi firma tarafından üretildiği belirtilmedi.

İspanya şu an 4 binden fazla ölümle, dünya üzerinde korona virüsten en fazla ölümün yaşandığı ikinci ülke.

İspanya'da bir günde 655 kişi hayatını kaybetti

İspanya'da olağanüstü hal 11 Nisan'a kadar uzatıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)