BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİSO: Güvene dayalı finansal istikrar tahsis edilmeli----

İSO: Güvene dayalı finansal istikrar tahsis edilmeli

İSO: Güvene dayalı finansal istikrar tahsis edilmeli
26 Haziran 2018 - 13:12 www.finansgundem.com

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan seçim sonrası odaklanılması gerekenleri anlattı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan Bloomberg HT'deki Fokus programında Hande Demirel'e konuk oldu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Bahçıvan "Türkiye kararını istikrardan yana kullandı ve önündeki birçok belirsizliği ortadan süpürdü. Şimdi icraat dönemi. Seçim bitti şimdi geçime bakmak gerek" dedi.

Bahçıvan bazı dengelerde bozulma olduğunu, öncelikle güvene dayalı finansal istikrarın tahsis edilmesi gerektiğini belirterek "oynaklığın yüksek olduğu bir ortamda nitelikli büyümeye ayak uydurmak mümkün değil. Enflasyon kontrol altına alınmalı, Merkez Bankası'nın disiplini ortaya konmalı, TL'nin tekrar güvenilir para birimi olduğuna dair güçlü hissiyat ortaya konmalı. Bunun için de inşallah güçlü hükümet olmalı ve bürokrat kadroları reel sektörle uyum içerisinde çalışmalı" yorumunu yaptı.

"SANAYİDE YENİ HİKAYE ORTAYA KONMALI"

Türkiye'de sanayinin yeni yatırım dönemine ihtiyacı olduğunu kaydeden Bahçıvan "Türkiye'nin üretim modelli yeni hikaye ortaya koyması lazım." dedi.

Bahçıvan sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye teknoloji noktasında değişimlere ayak uydurmalı, artık yeni yatırım dönemine ihtiyacı var. Şu an mevcut reel sektör- bankacılık ilişkisiyle Türkiye'nin yeni bir sanayi yatırım modeline yönelik finansman kaynağı oluşturması çok gerçekçi değil ve sürdürülebilir olmaz. Bu yüksek maliyetlerle şu anda bile faaliyet karlarının %50-60 arasında rakamı finansman ödeyen bir sanayi var. Yeni yatırım hamlesinin oluşturacağı yeni maliyet çok riskli olur." diye konuştu. Sanayide yeni hikaye için sanayicinin istekli ve heyecanlı olduğunu, pazarlar olduğunu belirten Bahçıvan "ama finansman ayağı da daha devrimsel bakış açısıyla desteklenmeli." ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)