BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiİSO Başkanı'ndan çarpıcı asgari ücret yorumu!----

İSO Başkanı'ndan çarpıcı asgari ücret yorumu!

İSO Başkanı'ndan çarpıcı asgari ücret yorumu!
03 Ekim 2015 - 07:13 www.finansgundem.com

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan “Sanayide çalışacak insan bulamıyoruz" dedi

Türkiye ekonomisinin büyüklüğü içinde sanayinin payı yüzde 28’lere gerilemiş durumda. Hizmet sektörü yüzde 63 ile her geçen gün ağırlığını artırıyor geriye de yüzde 9 ile tarım kalıyor. İstihdam açısından bakıldığında ise tablo pek de farklı değil. Yine çalışanların yüzde 49’u hizmetler sektöründe ve sadece yüzde 25’i sanayide istihdam ediliyor. Hal böyle olunca da siyasi partilerin vaatlerinin de odak noktası ağırlıklı olarak hizmet sektöründeki asgari ücretli çalışanlar oluyor. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile bu yılki Sanayi Kongresi öncesinde bir araya geldik. Bahçıvan’a bir sanayici olarak CHP’nin “Asgari ücreti bin 500’ye çıkarma” vaadini nasıl karşıladıklanı sorduk. Bahçıvan’ın cevabı hayli ilginç oldu: “Bin 500 değil 2 bin 500 lira yapsanız ne olacak. Sanayi de zaten asgari ücret neredeyse yok. Bizim ihtiyacımız nitelikli işgücü. Türkiye böyle kalkınabilir. Sadece hizmetle ilk 10’a giren ülke mi var. Ancak bırakın nitelikli işçiyi biz sanayide çalışacak adam bulamıyoruz. İkinci gün ‘İş ağır geldi’ diyor gidiyor adam. Daha az da kazansa gidip bir alışveriş merkezinde çalışmayı tercih ediyor.” 

‘İŞ GARANTİLİ MESLEK LİSESİ AÇACAĞIZ’ 

İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran da ekliyor: “İnanın ben kendi işimde çalışacak mühendis bulamıyorum. Ara elemanda da aynı sorun var. Dönem dönem meslek liselerini ziyaret ediyoruz. Burada bize faydalı biri çıkar mı diye. Yok. Öğretmenleri söylüyor. Öğrenciler başka iş istiyor. Gençler rahat iş peşinde.” 

Erdal Bey tam bu noktada bir kez daha kongrenin de ana teması olacak olan eğitimin önemine işaret ediyor: “Gençlerimizin eğitimini birinci öncelik yapmalıyız. Biz de bu işin bir parçası olmaya çalışıyoruz. Hazırlığımız var. İşi garanti bir meslek lisesi üzerinde çalışıyoruz. Yakın zamanda açıklayacağız.”

ÇOCUK CEVABI: EV-OTOMOBİL 

Bahçıvan çocuk psikoloğu bir arkadaşının aktardığını şöyle anlattı: “Eskiden çocuklara ilerde ne olmak istersin diye sorulurdu. Şimdi neyin olmasını istersin deniyor. Çocuklarda cevap: Ev-otomobil!”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)