BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİslami finansın büyüme potansiyeli yüksek----

İslami finansın büyüme potansiyeli yüksek

İslami finansın büyüme potansiyeli yüksek
28 Kasım 2017 - 13:18 www.finansgundem.com

İslami Bankacılık ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi Genel Sekreteri Belatik: "Türkiye, Endonezya, Orta Asya ve Afrika bizler için çok önemli. Sektörün bu ülkelerde büyüme potansiyeli oldukça yüksek."

İslami Bankacılık ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi (CIBAFI) Genel Sekreteri Abdelilah Belatik, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen 11. Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası (MedaWeek) etkinliğinde yaptığı açıklamada, İslami finans sektöründeki büyümeyi ve geleceğe ilişkin beklentileri değerlendirdi.

Konseyin her yıl İslami finans konusunda farklı ülkelerde toplantılar gerçekleştirdiğini anımsatan Belatik, gelecek yılki global forumunun nisanda Türkiye'de yapılacağını söyledi.

Ortadoğu ve Malezya'da sektörün belirli bir büyüklüğe ulaştığı için büyüme potansiyelinin yavaşladığını anlatan Belatik, şöyle devam etti:

"Ortadoğu bu pazarın büyük kısmına sahip ama son 3-5 yıldır büyüme özellikle Ortadoğu dışındaki ülkelerde gerçekleşiyor. İslami Finans sektörü hızla büyüyor. Türkiye, Endonezya, Orta Asya ve Afrika bizler için çok önemli. Sektörün bu ülkelerde büyüme potansiyeli oldukça yüksek. Çünkü halen İslami bankacılık çok büyük değil."

"İSLAM BANKACILIĞI, FİNANSAL KRİZLERE KARŞI DAHA DİRENÇLİ"

Belatik, finansal sektörün dünya gayrisafi yurt içi hasılasının 8-10 katı büyüklüğünde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu normal değil. Bunu İslami finansta yapamazsınız. Yapacağınız her şey varlığa dayanmalı. İşlemleriniz gerçek varlıklara, aktiflere göre olmalı. İslami finansı uygularsanız finansal krizlerle karşılaşmazsınız. Çünkü İslam bankacılığı finansal krizlere karşı daha dirençli. 2008 krizi başlarda finansal boyuttayken İslami finans bilinmiyordu. Sonrasında finansal sorunlar ekonomik krize dönüşünce sektörün adı duyulmaya başlandı. IMF ile de son 2-3 yıldır mali istikrar üzerine çalışıyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)