BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİslami dijital para: Caizcoin----

İslami dijital para: Caizcoin

İslami dijital para: Caizcoin
18 Mart 2021 - 14:51 www.finansgundem.com

Kripto para piyasalarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkeler kendi dijital paralarını çıkarmaya hazırlanırken Müslümanlara yönelik Caizcoin satışı sunuldu bile..

Diyanet, 'Alo Fetva' hattında kripto paraların 'caiz olmadığını' söylerken, Almanya'da Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak 'caizcoin' üretimine ve satışına geçildi.

Bitcoin'in başını çektiği blokzincir teknolojisiyle üretilen kripto paralara dünya çapında gördükleri rağbet nedeniyle 'yeni çağın para birimi' gözüyle bakılırken, 'şeriata uygun' kripto para da piyasaya çıktı. Almanya merkezli ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı bir teşebbüs, online 'caizcoin' satışına geçti.

İnternette 'tam güvenlikli İslami blokzincir' tanıtımıyla 'caizcoin.io' sitesinden satış yapan ve Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, Telegram hesaplarından da ulaşılabilen 'İslami' kripto para, 15 Ocak'ta özel satışa başladı, şubat ayında Avrupa ATV'de reklam yayımlattı ve 16 Mart'tan itibaren kamuya açık satışa geçti.

İnternet sitesinde 'İslami finans kurallarına ve müşterini bil ilkesine uygun olarak tüm dünyadan insanlar arasında para transferi' sloganıyla sunulan 'caizcoin' için "Mükemmel İslami coin'e yatırım yapın. Merkezsizleştirilmiş finans artık herkes için erişilebilir" çağrısı yapılıyor. Daha aşağılarda şu özellikleri sıralanıyor:

* İslami mali standartlara uygundur.
* Silah, tütün, yetişkin (porno) sanayi, alkol veya domuz eti gibi alanlarda aktif şirketlerle işi yoktur.
* İslami Finans standartlarına uygun portföyleri ve borsaları kullanır.
* İslami ahlaka uygun kredi sağlar.
* İslami normlara uygun projeleri finanse eder.
* (Devlet direktifleri, hisse senetleri, mülk, fonlar ve diğerlerinden oluşan) Yatırım kataloğuna İslami platformda kolay yatırım sunar.

Ayrıca "Memnun bir yatırımcı olacaksınız" sloganı altında "Caizcoin sadakati ve ödül programının bir parçası olun" çağrısıyla saadet zinciri benzeri vaatlerde bulunuluyor. 'Arkadaşlarını ve aile bireylerini bu sisteme getirenlere cemaat bilgesi muamelesi yapılacağı, ödemeler ve sosyal medyada paylaşımlar için yüzde 10 komisyon verileceği' öne sürülüyor.

Mobius: Bitcoin'in çökmemesi için dua ediyorum

Türkiye faiz liginde 7. Sıraya yükseldi

Merkez Bankası faizleri 200 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saçmalık19 Mart 2021 10:21

    Caizalkol demek gibi birşey.

  • Gurbetçi kardeşim19 Mart 2021 06:11

    Almanya’da gurbette çile çekip birikim yapan kardeşlerim, sizleri kusura bakmayın fakat bazı çakallar yolunacak kaz pazarı olarak görüyor, daha önce yediğiniz kazıkları unutmayın, her önünüze gelen ve cüzdanları için Allah ve Rasulünün, islamın adını kullanan fırsatçılardan uzak durun. Hayallerle hemen zıplayıp helal kazancınızıda heba etmeyin. Allah adına yiyicilerden uzak durun ki daha öncekilerde olduğu gibi sonra ağlamayın.

  • Ali18 Mart 2021 22:13

    Dinimizi sömürenlere Allah Lanet etsin. Münafıkcoin deseler daha doğru olurdu.

  • ADEM18 Mart 2021 20:18

    CAİZFAİZ DE VARMI ACEP

  • AHMET ÖZBİR18 Mart 2021 19:43

    YÜCE dinimiz İslâmiyeti ne olursunuz dünya menfaatlerine alet etmeyelim, hakaret edilmesine sebep olmayalım. Krioto paraları devletler ve şirketler çıkarır piyasaya sürer. Ancak İslami Kripto Para dendiği zaman kazanan SEVİNİRKEN kaybeden HAKARET eder. Müslüman uyanık insandır, Yaradanımıza ve Örneğimiz ve Önderimiz Hz. Muhammed aleyhisselama kem söz söylenmesine sebep olanların İKİ CİHANI BERBAT olur.

  • Haha18 Mart 2021 19:27

    Muslumana guvenen ateske oynar ornek ihlaslar

  • AHMET ÖZBİR18 Mart 2021 19:47

    MÜSLÜMANA güvenim tam, KÂFİR'e ise zerre itimat etmem ve de onu asla SEVMEM. Özellikle seni ateistin önde gideni. İHLÂS'ı çok seviyorum, Allaha ve Resûlü'ne sevdalı yiğitlerin önde gidenleridir onlar.

  • fafa18 Mart 2021 19:06

    Bizim Almancıları yemeyen bunlar kalmıştı,sıra şimdi bunlarda.Artık diz çöküp camide para toplayanlara kimse inanmıyor.Kimler yemediki bu garibanları,herkes fabrika ve televizyon sahibi oldu.

  • turan18 Mart 2021 18:49

    Böyle uydurma işlere inanıp girecek kadar saf ve zengin bulabilirlerse ne diyeyim, pes...milletin alın teriyle kazandığını elektrikli sadece ekranda bir görüntüyle bir değer olarak sunmak maalesef akıl işi değil...onun için altın ve gümüş gibi değerleri insanlar hiç bırakmaz, imkansız...

  • yunus18 Mart 2021 16:53

    Bende gazcoini çıkartıp halka arz edeceğim.

  • www18 Mart 2021 18:35

    Sukucoin veya sucoin olsun , kiraları onunla öderiz

  • Kaçkar KAPLANI18 Mart 2021 15:24

    Dalaverada din, dil, ırk ve mezhep fark etmiyor. Ahmaklar olduğu sürece sanallar da var olmaya devam edecektir.Paranızı adam gibi somut varlıklara yatırın ki hiç değilse birilerinin istihdamına da imkan sağlar ve iyilik yapmış olursunuz.Ki somutda da yamyamlar yok değil ama hiç değilse bir bedene bürünmüşler.

  • çözüm ne18 Mart 2021 17:08

    çözüm adına çok büyük bi bakış açısı bravo