BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinİŞKUR'dan engellilere destek!----

İŞKUR'dan engellilere destek!

İŞKUR'dan engellilere destek!
20 Ağustos 2013 - 15:40 www.finansgundem.com

Peki destek kaç lira tutarında?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Nusret Yazıcı, kurumun engelli bireylerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu için 4,2 milyon lira destek sağlayacağını bildirdi.
Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR'un engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırmak ve istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının sundukları projelerden kabul edilenlere destek vereceğini belirtti. Uygun şartları taşıyan 92 projeyi destekleme kararı alınarak, engellilerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu ile istihdamı için 4,2 milyon lira kaynak tahsis edileceğini vurgulayan Yazıcı, "İŞKUR'un başkanlığında ilgili kamu kurumları ve sosyal tarafların bir araya gelmesiyle oluşan 'Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayanlardan Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon' kendisine sunulan projeleri değerlendirerek 92 tanesine 4,2 milyon lira kaynak tahsis etti. Bu kaynakla engelli bireylerin işgücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan mesleksizliğin çözümü noktasında önemli çalışmalar yapılacak" ifadesini kullandı.
30 BİN ENGELLİYE MESLEKİ EĞİTİM
Yazıcı, komisyon tarafından tahsis edilen kaynakla bin 600 engellinin mesleki eğitim alacağını ve daha sonrada uygun olanların istihdam edileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Eğitim süresince kursiyerlerin günlük 20 lira zaruri giderlerinin yanı sıra sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceğiz. Biz bu tür projeleri 2004 yılından bu yana destekliyoruz. 9 yıllık sürede sivil toplum kuruluşlarından komisyona sunulan projelere yaklaşık 120 milyon lira kaynak tahsis edildi. 30 bin engelli birey mesleki eğitim aldı. Söz konusu projelerin nitelik itibarıyla geliştirilmesi için başta mevzuat çalışması olmak üzere çalışmalarımız artarak devam edecek. Komisyonda bizimle birlikte özverili şekilde çalışan tüm taraflara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)