BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'in yeni gelir kalemi kumar siteleri----

IŞİD'in yeni gelir kalemi kumar siteleri

IŞİD'in yeni gelir kalemi kumar siteleri
09 Şubat 2018 - 17:11 www.finansgundem.com

Petrol gelirinden mahrum kalan IŞİD, yeni gelir elde etmek için kumar sitelerine yöneldi

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Suriye ve Irak'ta elinde tuttuğu hidrokarbon kaynaklarını yitirdiği için yasadışı petrol gelirlerinden mahrum kalan IŞİD'in, yeni gelir kapıları açmak için çevrimiçi kumar sitelerine yöneldiğini belirtti.

Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleştirilen kapalı oturum öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'SURİYE VE RUSYA ORDULARI IŞİD'İN ENERJİ GELİRLERİNİ KISITLADI'

Suriye ordusunun ve Rus güçlerinin IŞİD militanlarının zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarına erişimini engellediğini kaydeden Nebenzya, böylelikle örgütün muhtemel alıcılara satış yapma imkanını kaybettiğini ifade etti. 

Nebenzya, "2017 yılının sonunda örgüt, 2 milyon dolar 2 milyon doların altında petrol ve gaz geliri elde etti. IŞİD'in Ortadoğu'daki brüt geliri toplamda 3 milyon dolara geriledi" dedi.

'IŞİD YENİ GELİR KALEMLERİ İÇİN MODERN TEKNOLOJİYE YÖNELDİ'

Rus diplomat, IŞİD'in yeni gelir kalemleri yaratmak için modern teknolojileri kullanmaya başladığı bilgisini vererek şöyle devam etti: "Suriye'yle ortak sınırı bulunan ülkelerden birinde faaliyet yürüten IŞİD'in suç ortakları, sahte internet mağazalarını kullanarak insanların paralarını çalıyor. IŞİD üyeleri de online kumar sitelerinden gelir elde etmekten korkmuyor."

'IŞİD GELİRLERİNİ BASRA KÖRFEZİ VE AVRUPA'DAKİ BANKALARA AKTARIYOR'

IŞİD'in bu gelirlerini Basra Körfezi, Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya'daki popüler bankalara aktardığını sözlerine ekleyen Nebenzya, Rusya'nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü'ne (FATF) bu faaliyetlere ilişkin bilgileri sunduğunu sözlerine ekledi.

'IŞİD'İN MEŞRU YATIRIM GİRİŞİMLERİNE DİKKAT EDİLMELİ'

Öte yandan IŞİD'in yurtdışındaki meşru işletmelere yatırım yapma girişiminde bulunduğunu kaydederek bu girişimlerin ilgili ülkelerin makamları tarafından araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)