BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'in Çobanbey'de yaptığı vahşet ortaya çıktı----

IŞİD'in Çobanbey'de yaptığı vahşet ortaya çıktı

IŞİD'in Çobanbey'de yaptığı vahşet ortaya çıktı
06 Eylül 2016 - 13:42 www.finansgundem.com

ÖSO'nun, Suriye'nin Çobanbey ilçesinde terör örgütü DAEŞ'ten kurtardığı köylerin sakinleri, yaşadıkları dehşeti anlattı

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Suriye'nin Çobanbey ilçesinde terör örgütü DAEŞ'ten kurtardığı köylerin sakinleri, yaşadıkları dehşet dolu günleri anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon  hava kuvvetlerince, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör  tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı devam ederken, DAEŞ'ten  kurtarılan köylerin sakinleri, kötü günleri geride bırakmaya çalışıyor.

ÖSO tarafından oluşturulan birçok kontrol noktasından geçilerek  ulaşılabilen köylerde, yol kenarlarında oluşturulan toprak siperler göze  çarpıyor. Evlerin, küçük dükkanların, cami ve okulların harabeye döndüğü  köylerde, sokaklarda az sayıda çocuk ve yaşlı erkek görülüyor. ÖSO bayraklarının  hemen her sokağın başında dalgalandığı köylerde DAEŞ'in pek çok duvara  simgelerini çizdiği gözleniyor.

AA ekibinin, Çobanbey ilçesinde ÖSO tarafından kurtarılan köylerden  birinde ulaştığı hane sakinleri, terör örgütünün yaptıklarını anlattı. Bir yıldır  DAEŞ terörü altında yaşamak zorunda kalan halk, röportaj yapmayı köy isimlerinin  verilmemesi ve yüzlerinin görüntülenmemesi şartıyla kabul etti.

Köy sakinleri, geride kalan bir yılı "açık hava hapishanesi dönemi"  olarak tanımlayarak, yaşadıklarını asla unutmayacaklarını belirtti.

- "Av köpeği gibi kokladılar"

ÖSO'nun 2 gün önce kurtardığı 50 haneli köyün 65 yaşındaki Türkmen köy  sakini, DAEŞ bölgeye ilk geldiğinde hiçbirinin evlerini terk etmek istemediğini  söyledi.

Türkmen köylü, yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı:

"Bir yıl sonra çok şükür bu beladan kurtulduk ama tehlike devam  ediyor. Hemen karşımızdaki köy halen onlarda. İlk olarak evlerimizden televizyon  ve telefonları topladılar. 'Sakallarınızı uzatacaksınız.' dediler. Sigarayı  yasakladılar, kendileri haşhaş içtiler. Her gün sigara içip içmediğimizi kontrol  ettiler. Av köpeği gibi ağzımızı koklayıp durdular. Bir gün sakalımı kestim.  Üzerine 40 kırbaç attılar. Bir anda toplayıp namaza götürürlerdi. Korkudan  abdestsiz namaz kıldığımız oldu."

- "Boynuna dinamit koyup patlattılar"

Türkmen köylü, DAEŞ'in sivilleri acımasız biçimde cezalandırdığını  belirterek, "Gözümün önünde birinin boynuna dinamit koyup patlattılar. O anlar  gözümüzün önünden gitmiyor. İşkenceler anlatmakla bitmez. Bunları birkaç günde  unutmak mümkün değil. DAEŞ tekrar gelir diye sakalımı kesmiyorum" ifadelerini  kullandı.

30 yaşlarındaki köy sakini de "Bir yıldır dünyayla irtibatımız  kesikti. İnternet yasaktı. Televizyon yasaktı. Her şey yasaktı. DAEŞ buralardan  iyice uzaklaştırılmadan bizim korkumuz geçmez." diye konuştu.

DAEŞ terörünü yaşayan bir başka köyde ise ısrarlı sorulara rağmen  örgütün geri dönebileceği endişesini taşıyan vatandaşlar, yaşadıklarını  anlatmaktan kaçındı.

Diğer taraftan, çadırlarda kalan bazı sakinler, DAEŞ tehdidinin  tamamen uzaklaştırıldığından emin olduktan sonra evlerine dönmek istediklerini  kaydetti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • STRATEJİST06 Eylül 2016 15:45

    Fırat kimin ise Suriye'de onundur

  • çakır06 Eylül 2016 14:22

    Gelecek nesillere muslumanlığı kötülemek amaç edinmiş teröristler muslumanlıkla uzakdan yakından alakası olmayan batılı güçlerin ajanları casusları sonunuz yakın rabbim bu pisliklere fırsat vermesin inşallah