BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'e karşı İran ile görüşebiliriz----

IŞİD'e karşı İran ile görüşebiliriz

IŞİD'e karşı İran ile görüşebiliriz
16 Haziran 2014 - 17:38 www.finansgundem.com

Kerry Irak’ta IŞİD ile mücadele etmek için İran ile görüşülebileceğini söyledi ve “yapıcı hiçbir seçeneği göz ardı etmeyeceklerini” açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Irak’ta IŞİD ile mücadele etmek için İran ile görüşülebileceğini söyledi ve “yapıcı hiçbir seçeneği göz ardı etmeyeceklerini” açıkladı.
Kerry insansız hava aracı saldırısının IŞİD ile mücadelede bir seçenek olabileceğini belirtti.
Açıklamasında Maliki yönetimine de değinen Kerry, hükümetin arklı mezheplere ulaşmak için daha iyi iş çıkarması gerektiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hafta sonu verdiği mesajda etkin şekilde Irak’taki IŞİD militanlarına karşı mücadele etmesi halinde ABD’ye destek olabileceklerini belirtmişti. 

ABD TEMKİNLİ YAKLAŞIYOR

CNN'de bugün erken saatlerde yer alan ve ABD yönetiminin üst düzey iki yetkilisine dayandırılan haberde de, Washington'ın, Tahran yönetimiyle Irak'taki durumu direkt olarak ele almayı düşündüğü kaydedildi. Haberde ismi açıklanmayan üst düzey yetkililer, İran'la görüşmeler için nasıl bir mekanizmanın kullanılacağına ise ABD yönetiminin henüz karar vermediğini ifade etti. Ancak Amerikalı yetkililer, ABD ile İran arasında Irak konusunda herhangi bir ekip çalışmasının olamayacağını da vurguladı.

İran'ın komşusu Irak'ta kayda değer nüfuzunu ileriye götürmesine ABD'nin temkinli yaklaştığına yer verilen haberde, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin Şii İran rejiminin bölgedeki en yakın müttefiki olduğu vurgulandı. Haberde ayrıca Washington'ın İran ile çalışmasının, ABD'nin Iraklı Sünnilerin yanı sıra bölgedeki diğer Sünni müttefikleriyle de aralarını açacağı endişesine değinildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)