BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'e büyük darbe!----

IŞİD'e büyük darbe!

IŞİD'e büyük darbe!
17 Haziran 2016 - 13:14 www.finansgundem.com

Irak’ta güvenlik güçleri, IŞİD’in kalelerinden biri kabul edilen Felluce’nin merkezini bugün ele geçirdi.

General Abdülwavah el Saadi, AFP’ye verdiği demeçte, Irak federal hükümetine bağlıterörle mücadele birliklerinin Felluce’deki hükümet konağına girdiğini duyurdu. Fazla direniş göstermediği belirtilen IŞİD militanlarının kentin batısına çekilip mevzilendiği belirtiliyor. 

Başkent Bağdat’ın 50 kilometre batısında bulunan Felluce kentine bir çok Iraklı,IŞİD’in Irak içlerinde saldırılarını başlattığı yer olması nedeniyle ‘‘Yılanın Başı’’ adı ile anıyordu. Bu kent hem stratejik hem de sembolik öneme sahip. 

Irak ordusu Felluce’yi tamamıyla ele geçirmek için dört haftadır operasyon yürütüyordu. Felluce’nin geri alınmasıyla IŞİD’in Irak’ta elinde tuttuğu büyük şehir olarak sadece Musul kalacak.

IŞİD Suriye’de de Rakka ve Münbiç gibi büyük şehirleri elinde tutuyor. Rakka’yaRusya’nın hava desteği verdiği Suriye rejim güçleri, Münbiç’e ise ABD’nin desteklediği, Suriyeli Kürtler ile Arap aşiretlerden oluşan ittifak taarruzu sürdürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)