BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'e ağır darbe: 40 terörist öldürüldü----

IŞİD'e ağır darbe: 40 terörist öldürüldü

IŞİD'e ağır darbe: 40 terörist öldürüldü
22 Eylül 2016 - 21:02 www.finansgundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri IŞİD terör örgütü unsurlarına yönelik toplam 20 hava harekâtı düzenlendiğini, 40 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) Kilis'e yönelik saldırıya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, roketlerin atıldığı bölgelerin karadan ve havadan ateş altına alınarak IŞİD mevzilerinin teröristlerle birlikte imha edildiği belirtildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede, IŞİD denetimindeki bölgelerin saldırıların ardından meşru müdafaa hakkı kapsamında ateş altına alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bugün 14:40 suları DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bir bölgeden Kilis Odun Pazarı bölgesine 2 adet roket atıldığı tespit edilmiş; patlamada 5'i çocuk 1'i yetişkin 6 kişi yaralanmıştır. Yararlılara hastanede müdahale edilmektedir. Bölgede konuşlu olan Antpq-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgede tespit edilmiştir. Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen katyuşa tipi roket mevzilerine ve hemen yakın bölgelerde (Dabık ve Türkmen Barı bölgeleri ) tespit edilen DEAŞ hedeflerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 60 adet Çok Namlulu Roket Atar mermisi ve 4 adet Fırtına obüsü mermisi atılmış ve vurulan hedefler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir. Buna ilave olarak; 17:00 sularında bir katyuşa mermisi daha atılmıştır. Buna yönelik olarak da aynı kapsamda cevap verilmiş; Hava Kuvvetlerimize ait F-16'larla Rai bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlenmiş ve tespit edilen silah mevzileri tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Bölgede çok sayıda (henüz tespit edilmedi) DEAŞ teröristi de etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DEAŞ, Kadriş bölgesine ÖSO tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekilmiştir. Kadriş SO kontrolüne geçmiştir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)