BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'e 31 hava saldırısı----

IŞİD'e 31 hava saldırısı

IŞİD'e 31 hava saldırısı
17 Kasım 2014 - 20:43 www.finansgundem.com

ABD ve koalisyon güçlerinin, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine son 3 günde 31 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD savaş ve bombardıman uçaklarının 14-17 Kasım günlerinde Suriye'de IŞİD militanlarını hedef alan 11 hava saldırısı düzenlediği, ABD ve partner ülkelere ait taarruz, bombardıman ve savaş uçakları ile insansız hava araçlarının Irak'ta da yine 14-17 Kasım arasında IŞİD'e karşı 20 hava saldırısı icra ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani yakınlarındaki 9 hava saldırısında IŞİD'e ait 7 muharebe mevzisi imha edilirken, biri de etkisiz hale getirildi. Ayrıca örgüt militanlarının 4 toplanma noktası yok edildi ve taktiksel bir IŞİD birliği vuruldu. Deyr'uz Zor yakınlarında düzenlenen iki hava saldırısında da IŞİD'e ait bir ham petrol toplama tesisi hedef alındı ve örgütün bir tankı imha edildi.

Irak'ta da Er-Rutba civarındaki 4 hava saldırısında IŞİD'e ait 9 kamyon, 2 kazı makinesi ve bir yükleme aracı yok edildi, bir IŞİD aracı hasara uğratıldı. Felluce yakınlarındaki 3 hava saldırısında iki IŞİD aracı, bir buldozer ve bir yükleme aracı imha edilirken, Musul Barajı'nın güneybatısındaki bir hava saldırısında da örgüte ait bir buldozer yok edildi, taktiksel bir birlik vuruldu.

Musul'un batısındaki iki hava saldırısında iki taktiksel birlik hedef alındı, bir araç ve bir muharebe mevzisi imha edildi. Kerkük yakınlarındaki 3 hava saldırısında bir taktiksel birlik vuruldu, iki tanktan biri hasara uğratıldı biri de yok edildi. El Kaim'in güneybatısındaki bir hava saldırısında IŞİD'e ait bir araç imha edilirken, Telafer'de düzenlenen bir hava saldırısında da taktiksel bir IŞİD birliği vuruldu. Beyci yakınlarındaki 5 hava saldırısında da IŞİD'e ait iki taktiksel birlik ve bir büyük birlik hedef alındı, bir tank, bir araç ve 4 muharebe mevzisi imha edildi.

Kobani'de 3 IŞİD komutanı öldürüldü iddiası
Öte yandan, Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el-Arap) ilçesindeki çatışmalarda, terör örgütü IŞİD'in 3 komutanının öldürüldüğü ileri sürüldü.

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Kuzey Güneşi Tugayları Komutanı Ebu Leyla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve ÖSO ile IŞİD arasında çıkan çatışmalarda 3 IŞİD komutanının öldürüldüğünü iddia etti.

Öldürülen IŞİD komutanlarının Ebu Ali el-Ensari, Ebu Muhammed el-Mısri ve Ebu Muhammed et-Tunisi olduğunu bildiren Ebu Leyla, ilçenin çeşitli bölgelerinde taraflar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini, IŞİD militanlarının zaman zaman ilerlediğini ancak güçlü savunma karşısında geri çekilmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)