BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIŞİD paraları vuruldu!----

IŞİD paraları vuruldu!

IŞİD paraları vuruldu!
12 Ocak 2016 - 09:38 www.finansgundem.com

ABD uçaklarının Irak'ın Musul kentinin merkezinde terör örgütü IŞİD'in yüklü miktarda nakit parasının tutulduğu binayı vurduğu bildirildi

ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Ben Tisdale, saldırıyla ilgili açıklamasında, "IŞİD, yüklü nakit dağıtım yeri olan binayı terör faaliyetlerinin finansmanı için kullanıyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Amerikan CNN televizyonu ise iki Pentagon yetkilisine dayanarak verdiği haberde, pazar sabahı Musul’da iki adet 900 kiloluk bombayla düzenlenen hava saldırısında çok miktarda nakit paranın yok edildiğini bildirdi.

Toplam ne kadar paranın saldırıda yok edildiği açıklanmadı ancak iki Pentagon yetkilisi, para birimi belirtmeden "milyonlarca" ifadesini kullandı. Hava saldırısında 5 ya da 7 sivilin hayatını kaybetmiş olabileceği kaydedildi.

Amerikalı yetkililerin, sivillerin de yoğun olarak yaşadığı bir bölgede bulunan binanın tahrip edilmesi için "hedefin önemi nedeniyle" 50 kadar sivilin ölümünü göze aldığı, sivil kaybı azaltmak için saldırının şafak vakti düzenlendiği ileri sürüldü.

Buna rağmen 5 ila 7 sivilin ölmüş olabileceği belirtildi. Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün Irak ve Suriye’de yapılan operasyonlar hakkında düzenli olarak yayımladığı detaylar arasında, Musul’da IŞİD'e yönelik pazar günü iki hava saldırısı yapıldığı bilgisine yer verildi.

Görev gücünün açıklamasında, IŞİD'e ait bir merkez binasının vurulduğu, ayrıca bir iş makinesinin kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)