BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD Kobani'yi sarıyor----

IŞİD Kobani'yi sarıyor

IŞİD Kobani'yi sarıyor
03 Ekim 2014 - 13:52 www.finansgundem.com

Suriye’de IŞİD örgütü militanları, günlerdir ateş altında tuttuğu PYD kontrolündeki Kobani İlçesi’nin dış mahallelerinde ilerliyor

IŞİD militanları Kobani’ye 20 gün önce saldırı başlattı ve ilçeye ulaşmak için kullandığı güzergahtaki köyleri ele geçirince, burada yaşayan binlerce insan sınırı aşarak Türkiye’ye sığındı. IŞİD militanları birkaç gün önce doğu ve güney bölgesinden ilçenin dış mahallelerine ulaşırken, Kobani’nin batısında bulunan ve kilit nokta özelliği taşıyan Zorova Tepesi’ni de dün ele geçirdi.

Dün akşam saatlerinden itibaren Kobani’yi havan ve tanklarla vuran IŞİD militanları, yeni güne de büyük saldırıyla başladı. Kobani’nin dış mahallelerini ele geçiren IŞİD militanları, ilçe merkezine havan ve tank toplarıyla yoğun şekilde saldırdı. Havan havan mermileri ve topların isabet ettiği hedeflerden yükselen ve Kobani’nin üzerini kaplayan dumanlar, Türkiye tarafından da görüldü.

YPG İLÇE MERKEZİNE ÇEKİLDİ

IŞİD’in saldırdığı Kobani’yi savunan PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri ise yoğun bombardıman sonrası ilçe merkezine çekildi. Günlerdir savundukları Kobani’nin merkezine çekilen YPG güçlerinin gerilla tarzı sokak savaşına hazırlandığı bildirildi. Kobani’de bulunan az sayıdaki sivil de Mürşitpınar Sınır Kapısı karşısında bulunan mahallede toplandığı ve olası bir durumda Türkiye’ye sığınmayı planladığı öğrenildi.

BAYRAM İÇİN ATEŞKES ÇAĞRISI

Günlerdir süren çatışmaların arife günü de devam ettiği Kobani’de, yarın kutlanacak Kurban Bayramı için taraflara Suriye’deki kanaat önderleri ve aşiret reislerinin ateşkes çağrısı da yaptığı bildirildi. 

Daha önce ’Bayram namazını Kobani’de kılacağız’ dediği bilinen IŞİD militanlarının ateşkes çağrısına ilçeyi bugün ele geçirememeleri halinde sadece bayramın ilk günü silahları susturacakları şeklinde karşılık verdiği ve ikinci gün yeniden saldırıya başlayacakları şeklinde karşılık verdikleri de öne sürüldü.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Öte yandan yaşanan yoğun bombardıman sonrası güvenlik güçleri sınırı aşabilecek mermilere karşı önlem aldı ve sivilleri sınır hattından uzaklaştırdı. Kobani’nin karşısındaki Mürşitpınar Mahallesi’ne giriş ve çıkışları kapatan güvenlik güçleri, bölgeye yakın noktalarda zırhlı araçlarla önlem alırken, sivilleri iç kesimlere gitmeleri konusunda sık sık uyarıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)