BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD İstanbul'da okul açmış!----

IŞİD İstanbul'da okul açmış!

IŞİD İstanbul'da okul açmış!
11 Şubat 2017 - 09:24 www.finansgundem.com

IŞİD terör örgütünün İstanbul Sultanbeyli'deki bir dernekte okul açtığı ortaya çıktı. Savcılığın hazırladığı iddianamenin içinde, ders notlarının yanısıra, çocukların IŞİD bayrağı önünde silahla çekilmiş fotoğrafları var.

IŞİD terör örgütünün İstanbul Sultanbeyli'de okul açtığı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin çocuklarına dernek görünümündeki yerde dersler verildiği belirlendi.

Terörle mücadele şubesi ekiplerinin elde ettiği fotoğraflar ve bilgiler savcılığın IŞİD iddianamesine girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı IŞİD iddianamesinde 35 şüpheli yer alıyor. Bu şüpheliler arasındaki Selim S.'nin TBMM'de eylem için keşif yaptığı ortaya çıkmıştı. Selim S.nin Meclis bahçesinde çekilen fotoğrafları iddianameye girmişti.

Aynı iddianamede örgütün açtığı okullarla ilgili dikkat çekici ayrıntılar var. Çocukların beyinlerinin yıkandığı Sultanbeyli'deki derneğe 'Sübyan Okulu' adı verildiği belirlendi.

Polis şüphelilerin evlerinde yaptığı aramalarda bu okulda çekilmiş fotoğraflar ve ders notlarının yer aldığı bir harddisk buldu. O notlarda 23 Nisan gibi resmi bayramları kutlamanın haram olduğu yazıyordu. Atatürk ilke ve inkılaplarının, mahkemelerin, askerliğin reddedilmesi gerektiği ifadeleri vardı. Aynı dernekte çocukların IŞİD bayrağı önünde silahla çekilmiş fotoğraflarını da buldu.

Ayrıca örgüt üyelerinin kendi aralarında cep telefonu mesajlaşmaları da ele geçirildi. Mesajlarda eylem çağrısı ve silahlanma çağrısı yapıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında 35 şüpheliden 28'i tutuklanmıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)