BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD camileri havaya uçurdu----

IŞİD camileri havaya uçurdu

IŞİD camileri havaya uçurdu
06 Temmuz 2014 - 08:07 www.finansgundem.com

Cihatçı IŞİD örgütü, Suriye’de yaptığı gibi Irak’ta da Şii camilerini yıkıyor.

Irak’ın Musul kenti ve diğer bazı Sünni bölgelerini kontrol eden terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ülkedeki cami ve türbeleri yıkmaya başladı. Fransız haber ajansı AFP’nin örgütün sosyal medya hesaplarından elde ettiği görüntülerde, başta Musul olmak üzere birçok yerde bulunan mezar, Şii camileri ve türbelerin buldozerle yıkıldığı göze çarptı. Örgüt en az dört Sünni veya Sufi türbesi ile altı Şii camiini yıktı. IŞİD, Musul ve Telafer’de bazı cami ve türbeleri de dinamitle patlattı.

İnternette paylaşılan fotoğrafların yanına ise, “Ninova eyaletindeki türbeleri yıkıyoruz” cümlesi yazıldı. AFP’ye konuşan Musullular ise yıkımı doğruladı. Ajansa konuşan Iraklılar Ninova eyaletindeki iki katedralin de yıkıldığını söyledi. AFP’ye konuşan Musullu Ahmed adlı vatandaş (51), “Bu türbeler bize babalarımızın, dedelerimizin mirasıydı. Çok üzgünüz” dedi.

IŞİD geçtiğimiz günlerde de, “Allah’a yemin olsun eğer Suudi arabistan’ı fethedersek Allah’tan başkasına ibadet edildiği için Kâbe’yi yıkacağız” tehdidinde bulunmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)