BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşçilerden özelleştirmeye tepki----

İşçilerden özelleştirmeye tepki

İşçilerden özelleştirmeye tepki
20 Ağustos 2014 - 19:49 www.finansgundem.com

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri'nin özelleştirilmesi karşı çıkan santral ve maden işçileri işletme girişini kapattı

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde çalışan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, kömür işletmesi ve santralin özelleştirmesine tepki göstererek iş yerlerinin önünde toplandı.

Güney Ege Linyitleri işletme girişini kapatan işçiler, kapıların önünde iş makineleriyle de barikat kuruldu.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, burada yaptığı açıklamada, 16 Ağustos itibariyle Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Yatağan Termik Santrali ve maden ocaklarının ihalesini onayladığını hatırlattı.

İhalenin kamu vicdanını yaraladığını iddia eden Girgin, "Uzun yıllardan bu yana özelleştirmeye karşı halkımızla birlikte mücadele yürütmekteyiz. Özellikle 11 aydan bu yana meşru zeminden, barışçıl eylemlerden ayrılmayarak demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanarak her yolu denedik, her eylemi yaptık ve haklı davamız Türkiye kamuoyunda da yerini almıştır" dedi.

Aylardır işçilerle haklı ve onurlu bir kavga yürüttüklerini ifade eden Girgin, "Dışarıdan bakıldığında özelleştirmeye karşı mücadele eden işçiler olarak algılanıyoruz. Ancak biz aynı zamanda hak, hukuk, demokrasi kavgası vermekteyiz. Bize reva görülen şiddete ve zorbalığa karşı her zaman barışçıl eylemlerden yana olduk. Ancak geldiğimiz noktada cumhuriyetin kalesi olarak, vatanın bir parçası olarak gördüğümüz, 76 milyon insanın alınteri, çocuklarımızın da hakkı olan kurumlar olarak gördüğümüz santral ve madenlerimiz peşkeş çekilmektedir" diyekonuştu.

Santraldeki giriş ve çıkışların işçilerin elinde olacağını vurgulayan Girgin, santral önlerinde nöbet tutan işçileri çoğaltacaklarını, alıcı firmaları işletmelere sokmayacaklarını dile getirdi.

İşçiler, yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)