BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşçi kürsüyü patrondan aldı!----

İşçi kürsüyü patrondan aldı!

İşçi kürsüyü patrondan aldı!
26 Eylül 2013 - 14:27 www.finansgundem.com

Çalışma Meclisi toplantısında ilginç anlar yaşandı. Patron konuşurken kürsüye çıkan işçi Faruk Çelik'e böyle seslendi

Taşeron işçi, kürsüyü patrondan aldı. "Yatlarınız, katlarınız yetsin artık; biraz da biz kazanalım, paramız olsun ki; sizin sattıklarınızı alabilelim" dedi ardından da Bakan Faruk Çelik'e seslendi: "Buyurun asgari ücretle bir ay siz geçinin."
Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Çalışma Meclisi toplantısında patronlar adına ilk sözü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik aldı. Çalışma hayatındaki sorunları sıralarken, bir taşeron işçi sorunlarını dile getirmeye başladı. Bunun üzerine Kutadgobilik, "Buyur gel burada anlat" diyerek kendisini kürsüye çağırdı.
Bir kamu kuruluşunda taşeron işçisi olarak, danışma görevlisi olduğunu belirten işçi, "Çalışma Bakanımız asgari ücretle geçinilebilir" dedi. Buyursun kendisine verelim, geçinsin" dedi. Kutadgobilik, işçinin çalışma koşullarının zorluğuna ilişkin sözlerine katıldığını belirterek, işçiyi yerine gönderdi ve konuşmasını tamamladı.
BAKAN ÇELİK SÖZ İSTEDİ
Bakan Faruk Çelik, bir sonraki konuşmacıyı beklemeden söz almak istediğini bildirdi. Çelik, "Burası slogan atma yeri değil. Kimse kimsenin söz hakkını alamaz. Hangi milletvekili 2 yılda emekli olabiliyormuş. Ayrıca ben asgari ücretle geçinilebilir, demedim. Asgari ücret geçim ücreti değil, işçiyi koruma ücretidir, dedim. Sözleri yarım yamalak alıp, farklı yerlere çekmeyin" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)