BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş yerlerinde sosyal mesafe sensörle korunacak----

İş yerlerinde sosyal mesafe sensörle korunacak

İş yerlerinde sosyal mesafe sensörle korunacak
07 Haziran 2020 - 11:43 www.finansgundem.com

İskoç mühendisler, salgın sonrası önem kazanan ve tüm dünyada uygulanan "sosyal mesafe" kurallarına uymayı artırmak amacıyla iş yerlerinde kullanılmak üzere "yarasaların çalışma prensibine benzeyen" sensörler geliştirdi.

Yapay zeka kullanan söz konusu teknoloji ışık görselleri yerine, ses dalgalarını kullanıyor.

Edinburgh Kuluçka Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Imerai adlı start-up firmasının girişimiyle ortaya çıkan yapay zeka teknolojisinin en büyük özelliklerinden biri ise sosyal mesafe uyarısı yaparken bazı çevrelerin kişi mahremiyet haklarını ihlal ettiğini düşündüğü kameralara ihtiyaç duymaması.

Bunun yanında geliştirilen yapay zeka teknolojisi, ofis içerisinde hareket eden kişileri algılamakla kalmayıp, onların bir sonraki hareketini de belli bir algoritmayla tahmin ederek, normal sensörlerden çok daha randımanlı çalışıyor.

Firma yetkilisi Alex Bowen, sesle yer belirleme (ekolokasyon) teknolojisini kullandıklarını ve bunun yarasaların etraflarındaki nesneleri algılamakta kullandıkları sistemlere benzediğini belirterek, "Eğer hayatta bir sorunla karşılaşırsanız, bunun çözümü doğanın içerisinde vardır. Yarasalar tiz bir ses çıkararak, bu sesin yankılanması sonrası oluşan dalgalarla kendilerini saran nesne ve cisimlerin yerlerini belirler. Biz de buna benzer bir yöntem kullanıyoruz." diye konuştu.

Bowen, günümüzdeki yapay zeka teknolojilerinin sürekli kendilerini yenilemesi gerektiğini ve kendi sistemlerinde de buna özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

İngiltere'nin öncülüğündeki Birleşik Krallık ülkeleri koronavirüs salgınında Avrupa'da en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Birleşik Krallık'ta bugüne kadar 280 bini aşkın kişi Kovid-19'a yakalanırken, salgın sebebiyle yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)