BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİş yerleri için ‘toksik’ uyarı----

İş yerleri için ‘toksik’ uyarı

İş yerleri için ‘toksik’ uyarı
21 Ekim 2022 - 17:45 www.finansgundem.com

Toksik iş ortamı çalışanların akıl ve fiziksel sağlığını tehdit ediyor. ABD’li yetkililerin konuyla ilgili açıklamasında işverenlerin gerekli düzenlemeleri yapmaması halinde milyonlarca çalışanın işgücü dışına itilebileceği uyarısı yapıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Kamu Sağlığı Hizmetleri Birimi Başkanı Vivek Murthy, ABD’li işyeri yöneticilerine çalışanların sağlığının gözetilmesi için tavsiye niteliğinde bir karar açıkladı. Dr. Murthy işverenlerden çalışanların ihtiyaçlarını daha fazla dinlemelerini, ücretleri artırmalarını ve çalışma saatleri dışındaki saatlerde çalışanlarla iletişimi sınırlamalarını talep ediyor.

Dr. Murthy’nin açıklamasında, “İnsanlar işyerinden ne istediklerini soruyorlar. Ayrıca iş için kendilerinden neyi feda etmeye istekli olduklarını soruyorlar ve bu temel sorular insanların işyerleri ile ilişkilerini yeniden şekillendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Wall Street Journal’ın haberine göre, araştırmacılar, açıklamanın, ‘çoğu kadın olmak üzere üniversite diplomasına sahip olmayan ve düşük ücretli alanlarda çalışan birkaç milyon insanın süresiz olarak işgücünün dışına itilmesinin beklendiği’ gerekçesiyle yapıldığını belirtiyor.

Mental Health America tarafından 2020 ve 2021 yılları arasında gerçekleştirilen ankete katılan yaklaşık 11.300 çalışanın yaklaşık %80'i, iş stresinin arkadaşlarıyla, aileleriyle ve iş arkadaşlarıyla ilişkilerini etkilediğini söyledi. 2018'de ankete katılanların sadece %46’sı işe konsantre olmakta zorlandıklarını söylerken, 2020'de bu oran %65'e ve 2021’de ise % 71'e ulaştı. Analistler, pandeminin de bu değişime potansiyel bir katkı oluşturduğunu belirtiyor.

Amerikan Psikoloji Derneği tarafından Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen bir ankete katılan 2.000'den fazla çalışandan %18'i işyerlerini bir miktar veya fazlasıyla toksik olarak tanımladı. Söz konusu çalışanların %30'u müşteriler de dahil olmak üzere işyerinde taciz, sözlü taciz veya fiziksel şiddet yaşadıklarını söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre son dönemde şirketler, çalışanların akıl sağlığı için daha fazla kaynak yönlendirir hale geldi.

372 çalışanı bulunan yazılım şirketi Kajabi, çalışanlara düzenli olarak işten sonra aile zamanı için enerjileri olup olmadığını veya iş yüklerinin seviyelerine ve beceri setlerine uygun olduğunu hissedip hissetmediklerini soruyor. Kajabi’nin İnsan Kaynakları Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Matthews, 2021'in son çeyreği ile bu yılın ikinci çeyreği arasında tepkilerin olumsuz yönde ilerlediğini söyledi.

Kaliforniya merkezli şirket yetersiz personele sahip ekipler için yaklaşık bir düzine yeni çalışanı işe aldı. Şirket ayrıca, üç ücretsiz terapi seansı ve akıl sağlığı ve tükenmişlik sendromuyla mücadele için başka bir şirketten yedi haftalık kurslar sunan genişletilmiş bir çalışan yardım programı satın aldığını ve çeyrek boyunca sağlık yardımlarına yaklaşık 17.000 dolar harcandığını belirtiyor. Matthews’e göre işverenler de çalışanların büyük projeler sonrasında ücretli izin almasını teşvik ediyor.

Matthews, “Bunlar yetişkin insanlar. İhtiyacı oldukları zaman izin alırlar ve ihtiyacı olmadıkları zaman buradadırlar” ifadelerinde yer verdi.

Sosyal yardım danışmanlığı firması NFP tarafından şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen ankete katılan 100’ün üzerinde çalışanı ve 1 milyon dolarlık yıllık geliri olan 563 şirketin yüzde kırkı, 2021'de farkındalık atölyeleri ve ofis fitness etkinlikleri gibi programlar için çalışan başına 201 ila 600 dolar arasında harcama yapıldığını ortaya koydu.

Vivek Murthy işverenlerin sosyal yardım paketlerinin bir parçası olarak akıl sağlık hizmetlerine erişim sağlamalarını önerdi. Ancak söz konusu açıklamadaki öneriler belirli hizmetlerin ötesine geçiyor ve ücret ve özerklik gibi daha geniş konuları çalışan refahı kapsamına bağlıyor.

Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu Sağlık ve Verimlilik Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Ron Goetzel, “İşverenlerle konuştuğumda, hepsi akıl sağlığı ve refahın en önemli endişeleri olduğunu kabul ediyorlar. Bu üst yöneticiler tarafından her zamankinden daha fazla seslendiriliyor” ifadelerine yer verdi.

Dr. Goetzel, işverenlerin boş pozisyonları dolduramamaları sebebiyle bu konulara dikkat etmek için daha fazla motive olduklarını belirtiyor ve önleme maliyetlerinin tedaviye kıyasla çok daha küçük olduğunu da sözlerine ekliyor.

Kendinize yatırım yapmanız için 3 neden

 

Evden çalışanlar daha çok uyuyor

 

CEO’ların ihtiyaç duyduğu 4 yetenek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)