BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Yatırım'dan Halkbank bombası----

İş Yatırım'dan Halkbank bombası

İş Yatırım'dan Halkbank bombası
20 Eylül 2013 - 18:07 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan açıkladı, İş Yatırım analiz masasına yatırdı… İşte çarpıcı gelişme…

FINANSGUNDEM.COM
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Finans Zirvesi’nde katıldığı soru cevap bölümünde son zamanlarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen katılım bankacılığı konusunda çarpıcı açıklamalar yapmış, “Stratejik bir karar aldık, kamu bankalarımızı görevlendirdik. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank birer tane katılım bankası kuracak. 2014 yılı içinde bayağı bir şekil alır diye düşünüyorum” demişti.
EN YAKIN ADAY HALK BANKASI
Babacan’ın, “Katılım bankacılığı çok önemsediğimiz bir sektör” sözleriyle bitirdiği kritik konuşması bir anda sektörü ve dolayısıyla bankacılık kulislerini de hareketlendirdi.
Konuyla ilgili çarpıcı bir bakış İş Yatırım’dan geldi. Babacan’ın sözlerini ‘analiz masası’na yatıran İş Yatırım uzmanları, “Katılım bankacılığı Halkbank için önemli gördüğümüz bir büyüme fırsatı olarak öne çıkıyor” dedi.
Yoruma “Böylece banka güçlü marka ve müşteri ilişkileri değerini kullanarak penetrasyonun düşük olduğu bölgelerde katılım bankacılığı ürünlerinde büyüme sağlayabilir” ifadesiyle devam eden İş Yatırımcılar ‘bomba’yı finale sakladı:
“Bu bağlamda Halkbank’ın yabancı bir ortak ile katılım bankacılığı faaliyetlerini yürütmesi de ihtimal dahilinde. (Olumlu)”
GÖZLER KÖRFEZ'DE, ARAP SERMAYESİNDE
Kulislerdeki hareketlenmeye kulak kabartanlar da katılım bankacılığının temel felsefesini Türkiye’de yürütecek olan bir ortağın ancak İslami bankacılık çevrelerinden gelebileceğine dikkat çekiyor ve ekliyor: "Şimdi tüm gözler Körfez’de."
Böylece, İş Yatırım’ın ifadesiyle Halbank’ın katılım bankacılığına gelecek olan yabancı ortağın ihtimali kuvvetli adresi de belirlendi: Arap sermayesi...
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)