BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş ve siyaset dünyası yasta----

İş ve siyaset dünyası yasta

İş ve siyaset dünyası yasta
22 Ocak 2016 - 03:22 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ölümü iş ve siyaset dünyasını yasa boğdu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un Amerikan Hastanesi’nde vefat ettiğinin açıklanmasının ardından başta iş dünyası olmak üzere sanat ve spor camiasından birçok isim hastaneye gelerek Koç Ailesi’ne taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye’de sanayinin ve ticaretin gelişmesinde önemli katkıları olan Koç Holding’in kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı, ekonomi dünyasının seçkin ismi Sayın Mustafa Koç’un vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Ülkemize yaptığı katkıların hayırla yad edileceğine inandığım merhum Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Mustafa Koç, Türkiye’nin kalkınması, sanayileşmesi bağlamında çok önemli katkılar yapmış bir isimdi. Şahsi olarak da tanıdığım şekliyle hep pozitif ve olumlu bakan yönüyle de iyi bir örnek teşkil etmişti iş dünyasına. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başta sayın Rahmi Koç olmak üzere bütün aileye taziyelerimi sunuyorum.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Mustafa Koç’un vefatıyla sadece Türkiye’nin en önemli sanayicilerinden birini kaybetmiş olmadık, aynı zamanda Koç Ailesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişiminde üstlendiği rol düşünüldüğünde, ailenin üçüncü kuşak üyesi olarak bir tarihi de kaybettik. Bu duygularla Sayın Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere tüm Koç Holding çalışanlarına, sevenlerine ve Türkiye sanayici ve işadamlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk iş dünyasının önemli isimlerinden sayın Mustafa Vehbi Koç’un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere tüm kederli aile fertlerine baş sağlığı diliyorum.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Ülkemizin saygın ailesinin çok değerli bir insanının hayatını kaybetmiş olması hepimizi üzdü. Ailesine başsağılığı diliyoruz. Mekanı cennet olur inşallah. Hepimizi gerçekten bu ani ölüm üzdü.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatını derin üzüntü ile karşıladım. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Derneği (TÜSİAD): Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, Koç Ailesi’ne, tüm Türkiye’ye, iş dünyasına başsağlığı diliyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Türkiye, tüm girişimcilere rol model olan, on binlerce insanın evine ekmek götürmesine vesile olan, ekonomimizin en önemli aktörlerinden birisini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: Türk sanayi ve ihracatının öncü kuruluşlarından Koç Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u kaybetmekten derin üzüntü duyuyoruz. İş dünyamıza, Koç ailesine ve Koç grubuna Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına başsağlığı diliyorum.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Ülkemiz sanayisinin öncü ve lider kuruluşu Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u, ani bir şekilde kaybetmiş olmaktan derin üzüntü duymaktayız.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: Koç Ailesi’nin değerli mensubu Mustafa V. Koç, Türk sanayiinin öncü kuruluşlarından Koç Holding’in yöneticisi olarak Türkiye ve dünyada büyük başarılara imza attı. Çok verimli ve genç bir yaşta kaybettiğimiz Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet; Koç Ailesi’ne, Koç Holding camiasına, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak: İş dünyasının önde gelen kişilerinden olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı bizleri üzmüştür.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: Türk ekonomisinin temel taşlarından biri olan Koç Ailesi’nin değerli üyesi Mustafa Koç’un kaybından büyük üzüntü duyuyorum. Sevgili Mustafa’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve çocuklarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum. Babası Rahmi Koç’tan aldığı yönetim bayrağını büyük bir başarı ile sürdürmüş olan Mustafa, Koç Topluluğu’nu daha ileri noktalara taşımıştır. Bu arada şunu da belirtmek isterim. Ülkemizin en başarılı ekonomik kurumlarının başında gelen Koç Grubu, inanıyor ve temenni ediyorum ki, Türk ekonomisinin temel taşlarından biri olmaya devam edecektir. Genç yaşta kaybettiğimiz Mustafa Koç’a yeniden Allah’tan rahmet diler, ailenin ve camianın acısını paylaşırım.

Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ: Çok değerli dostumuz Mustafa Koç’u bu sabah ani ve zamansız kaybettik. Üzüntümüz çok derin. Mustafa Koç, yaşama bağlı, hayata pozitif bakan, fevkalade üretken, ülkesine, grubuna, dostlarına ve ailesine yürekten bağlı bir insandı. Renkli kişiliğiyle, vizyoner iş insanı olmasıyla ve sevgi dolu yüreğiyle herkese örnekti. Türkiye ekonomisine iş dünyasına ve Koç Grubuna yarattığı değerlerle önemli izler bıraktı, başarılı faaliyetlerini uluslararası alanlara taşıdı. Sadece bizler için değil tüm ülkemiz için büyük kayıp. Tüm Koç Ailesi’nin, Koç Grubu çalışanlarının ve hepimizin başı 
sağ olsun.

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı: Değerli Mustafa Koç vizyoner, ülkesini seven bir işadamı, hayata sıkı sıkıya bağlı bir insan ve çok iyi bir babaydı. Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm Koç Holding camiasına başsağlığı diliyorum.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: Mustafa Koç, sıcak bir insandı, dürüst bir insandı, güvenilir bir dostu, çok genç yaşta kıymetli bir insanı kaybettik. Tüm ülkemiz adına büyük bir kayıptır. Mustafa Beyi çok genç yaşta kaybettik. Hepimiz şok olduk. Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Söyleyecek çok bir şey bulamıyorum. Mustafa Koç, Rahmi Bey’den sonra Koç Topluluğu’nu büyük çapta ileri götürdü. Uluslararası alanlara soktu. Başarılı girişimlerde bulundu. Türkiye adına öncü işler yaptı. Mekanı cennet olsun. Özellikle ailesine, eşine ve çocuklarına baş sağlığı diliyorum.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: Sevgili arkadaşım Mustafa Koç’un ani kaybının sarsıntısı ve derin üzüntüsü içindeyim. Genç yaşlarımızda başlayan dostluğumuz, başta TÜSİAD olmak üzere birçok iş örgütünde süren ortak çalışmalarımızla pekişti. Mustafa Koç, yetkin bir işinsanı, samimiyetle herkesin iyiliğini isteyen özel biriydi. Aramızdan ayrılışı, sadece Koç Topluluğu için değil, tüm iş dünyamız ve ülkemiz için büyük bir kayıptır. Sevgili Mustafa’ya rahmet, Koç Ailesine başsağlığı diliyor; bu büyük acılarını içtenlikle paylaşıyorum.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker: Çok üzgünüm. Elbette biliyoruz ki, ölüm er geç gelecek. Ama bu sefer Mustafa Koç için erken geldi. İnsanları üç yerde tanırsınız. Ya alışverişte ya seyahatte ya da hısımlıkta. Biz Mustafa Koç’la birkaç kez iş yapmaya niyet ettik ama nasip olmadı. Fakat birlikte pek çok seyahat ettik. Çok iyi bir yol arkadaşıydı. Ağırbaşlılığı, arkadaşlarına saygısı, candan davranışları ile hatırlayacağım. Koç Ailesi geleneklerine törelerine bağlıdır. Aile arasında bağlılık vardır. Bunu rahmetli de de görürdük. İşadamı olarak ise daima kendisini vizyoner yanı ile hatırlayacağım. Koç Grubu’nun eriştiği büyüklüğe ulaştırabilmek için vizyonerlik şarttı. Özelleştirme konusundaki kararlılığından da söz etmeden geçemem. Verdiği kararla memleketimizin önemli yatırımlarını kıymetlendirdi. Bu yatırımlar ‘bizde’ kaldı. Kendisini rahmetle anıyorum.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer: Mustafa Koç; çok iyi bir dost, çok değerli bir iş adamı; ülkesini yurtdışında layıkıyla ve en iyi şekilde temsil eden, yaşama bağlı, hayırsever, arkadaş canlısı, çok kıymetli bir insandı. Kendisini genç yaşta kaybetmenin derin acısı içindeyim.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak: Mustafa Koç Abi, sen; babacan, delikanlı, ülkesine, milletine, vatanına, saygılı faydalı bir insandın. Seni özleyeceğiz. Allah rahmet eylesin.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı: Mustafa Koç’u, hem iş yaşamındaki başarıları hem de sosyal hayata katkılarıyla her zaman anımsayacağız. Bu vesileyle Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesi, Koç Holding camiası, Türk iş dünyası ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

ABD Büyükelçisi John Baas: Mustafa Koç’un hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye ve dünyanın her yerinden dostları için büyük kayıp.

Acı haberi duyan hastaneye koştu

AMERİKAN Hastanesi Mustafa Koç’un sevenlerinin akının uğradı. Taziye ziyaretine gelen isimler arasında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan, Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, işadamı Cem Hakko, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, kızı Oya Eczacıbaşı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Cem Boyner, eşi Ümit Nazlı Boyner, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, işadamı Yılmaz Ulusoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sanatçı Bedri Baykam, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin yer aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)