BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİş ve sanat dünyasını paniklettiren balık----

İş ve sanat dünyasını paniklettiren balık

İş ve sanat dünyasını paniklettiren balık
19 Ağustos 2015 - 10:21 www.finansgundem.com

Çeşme ve Bodrum sahillerine ‘trakonya’ kabusu çöktü! Üzerine basanı zehirleyen balığın kurbanları artıyor.

Türk denizlerinin en tehlikeli balığı olarak bilinen ‘zehirli ve dikenli’ trakonya, son günlerde iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin tatil adresi Çeşme ve Bodrum’da kabus oldu. Balık, önce üzerine basan Halit Ergenç'in kardeşini zehirledi. Trakonyanın bir sonraki hedefinde ise bu kez de Ergenç’in eşi Bergüzar Korel vardı. Çeşme'deki Zio Beach'e giden Korel, yüzerken kuma basınca olanlar oldu. Acıyla yere yığılan Korel'e ilk müdahale plajda yapıldı. Ayağına amonyak sürülen oyuncu, apar topar Çeşme Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 



NE YAPMALI?

Dr. Abdullah Hasıripi: "Akdeniz ve Ege'de yaşayan trakonya, tehlike görünce kuma batar. Üzerine basıldığında kızarma, şişlik nefes alamama, boğaz ve dil kökünde şişme ve ağır alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu balığa basana mutlaka anti alerjik tedavi uygulanması gerekir."

Dr. Veysel Balcı: "Balıkla temas eden bölgeye asla soğuk su ya da buz tedavisi uygulanmamalı. Çünkü soğuk, zehri aktif hale getirir. Yaralanan bölgeye, 40 derece sıcaklıkta su tedavisi uygulanmalı. Kişi, ayak hareket ettirilmeden hastaneye götürülmeli."
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)