BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİş toplantıları ne zaman normale dönecek?----

İş toplantıları ne zaman normale dönecek?

İş toplantıları ne zaman normale dönecek?
03 Ağustos 2021 - 15:22 www.finansgundem.com

Pandeminin başlangıcıyla birlikte ağır bir yara alan iş turizmi yasakların azalmasıyla birlikte toparlanma dönemine girmeye başladı. Ancak uzmanlar pandemi sonrasında eskisine göre çok farklı bir iş turizmi tablosu oluşacağını öngörüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılında iş toplantıları, fuarlar gibi iş dünyası etkinliklerinin iptal edilmesiyle iş turizmine bağlı olan otellerin ve hava yolu şirketlerinin kârlarındaki kayıplar %75’e kadar ulaştı. İş toplantıları yavaş yavaş normale dönerken, birçok şirket etkinliklerinin boyutlarını ölçeklendiriyor. İş dünyasında sanal bir toplantının ne zaman ve hangi şartlarda aynı etkiyi yaratıp yaratmadığı tartışılıyor. İş seyahatlerinin 2024'e kadar tamamen normale dönmesi beklenmese de Fortune’un haberine göre sektör ve birçok farklı alandaki şirketler zamana uyum sağlamak için ellerinden geleni yapıyor.

ABD Seyahat Birliği açıklamasına göre profesyonel toplantılar ve etkinlikler geçtiğimiz yıl %76 oranında azaldı ve sektörde 97 milyar dolarlık harcama kaybına sebep oldu. Haziran ayında ABD işletmelerinin sadece %35’i iş amaçlı seyahatlerde bulundu.

Tüm bu durumdan en büyük darbeyi ise havayolu şirketleri alıyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre havayolu şirketleri için, uçakların koltuk bölümünün çok küçük bir kısmını oluşturmasına rağmen, bir uçuşun gelirlerinin yaklaşık %40’lık bir bölümünü business-class bölümü sağlıyor. Bununla birlikte uzun mesafeli uluslararası iş seyahatleri hükümetlerin uçuş kısıtlamaları nedeniyle durgun kalmaya devam ediyor. Uçakların koltukları dolmasa da bölgesel ve yerel uçuşlarda rezervasyonlar istikrarlı bir şekilde geri dönüyor.

Genellikle resesyon dönemleri sonrasında görüldüğü üzere, korona virüs aşılarının dağıtımının başlamasıyla seyahat turizmi iş turizmi getirilerini geçmeye başladı. McKinsey verilerine göre kritik alanlarda gerçekleştirilen iş seyahatleri de salgın öncesi seviyelere dönmeye başladı. Ancak video konferanslara kolayca adapte edilebilen diğer toplantılarda ise daha yavaş bir iyileşme söz konusu.

McKinsey’nin konuyla ilgili raporunda, “İş seyahatlerinin büyük bir kısmı önemli müşteri ilişkilerini geliştirmek amacıyla seyahatlerin yapılmasıyla birlikte FOMO segmenti (yükselişi kaçırma korkusu) tarafından desteklenecektir” ifadelerine yer verildi.

Seyahat acenteliğinden etkinlik planlamalarına kadar geniş bir alanda hizmet veren uluslararası şirket Unbridled’ın verilerine göre Kovid-19 öncesine oranla 400’ün üzerinde daha fazla etkinlik düzenlendi. Unbridled’ın Ortağı ve Baş Çözüm Sorumlusu Tim Woodring konuyla ilgili açıklamasında, “Sanal toplantılar bizim radarımızda dahi değildi. Müşterilerimizin bu tür etkinliklere ilişkin bir iştahı yoktu. Şimdiyse bir ayda 30’un üzerinde sanal etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikler 200 ila 500 şirketin katıldığı yerel etkinliklerden on binlerce katılımcının olduğu kompleks canlı yayın etkinliklere kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor” açıklamasında bulundu.

İş seyahatlerinde toparlanma görülmesine karşın bu toparlanmanın biçiminde farklılaşmalar görülüyor. Birçok etkinlik platformu şirketi hibrit etkinliklerin geleceğin gösterdiği yön olduğunu düşünse de Unbriled çok daha farklı bir durumun ortaya çıktığına dikkat çekti. Woodring, “Bu düşüncenin yerine bizim beklentilerimiz gelecekte dijital ve fiziksel etkinlikler arasındaki kalın çizginin bulanıklaşacağı yönünde” dedi. Ayrıca sektör uzmanına göre, Kovid varyantlarının ve gelecekteki olası pandemilerin oluşturacağı belirsizliğin devam etmesi halinde risk yönetimi konusu giderek daha önemli bir hal alacak.

Bankalar uzaktan 220 bin müşteri başvurusu aldı

 

'Pandemi ABD ekonomisini desteklekledi'

 

Fintek şirketlerine finansal denetim sıkılaşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)