BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş mülakatlarında fark yaratmanın 4 adımı----

İş mülakatlarında fark yaratmanın 4 adımı

İş mülakatlarında fark yaratmanın 4 adımı
11 Mayıs 2022 - 18:03 www.finansgundem.com

İşe alım süreci hayalindeki işe ulaşmak isteyen geçmesi gereken en önemli sınav niteliğinde. CNBC’nin haberinde bu süreçte kalabalıktan sıyrılarak talep edilen çalışan olabilmenin 4 unsuruna işaret ediliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş dünyasındaki ‘Büyük İstifa’ dalgasıyla birlikte bir yıl içerisinde çalışan bulma mücadelesi her zamanki gibi çekişmeli hale geldi. Bazı işe alım uzmanları büyük maaş artışları, imza ikramiyeleri, inanılmaz avantajlar dağıtıyorlar. Şirketler açık pozisyonlarını mümkün olduğunca çabuk kapatmak için aşırıya kaçıyorlar.

CNBC’nin haberinde bu rekabetçi kalabalığın arasından sıyrılmanın, daha hızlı bir şekilde mülakata çağırılmanın ve daha iyi iş teklifi almanın 4 unsurunu paylaştı.

Göz ucuyla taranabilir, özelleştirilmiş bir özgeçmiş

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre işe alım yöneticileri bir özgeçmiş için sadece ortalama 6 saniye harcıyor. Bu sebeple özgeçmişlerin belgelerinin iş tanımıyla eşleşmiş olması ciddi bir önem taşıyor. Bu ilk belgenin başvuru sahibi izleme sistemlerinden geçmesi veya onu tarayan bir işe alım uzmanının dikkatini çekmesi hayal edilen işe ulaşılması için atlanması gereken en önemli engellerden biri.

ABD, Florida merkezli teknik işe alım uzmanı Erica Thomas başvurulan her iş için özgeçmişin değiştirilmesi gerektiğini şiddetle tavsiye ediyor. Söz konusu değişimler iş deneyim bölümündeki başvurulan işin öncelikleri yansıtacak şekilde yeniden düzenlemek anlamına geliyor. Bu noktada iş başvurusunda bulunanlar meslek hayatlarındaki belirli rolleri, görevleri veya yetenekleri iş tanımına göre güncelleyebilir veya iş talebindeki unsurlar doğrudan özgeçmişle eşleştirilebilir.

Dallas merkezli İnsan Kaynakları Direktörü Crystal Brown-Tatum, bir adayın özgeçmişi gerekli temel nitelikleri karşılamaya yaklaşırsa, başvurudan sonraki 24 saat içinde adaylara hemen bir mesaj göndereceğini belirtiyor.

Özgeçmişinizle fark yaratmanın 3 yolu

 

Şirkete olan açık ilgi

İşverenler, başvuruların gelmesini beklemek yerine insanları kaçırmak için daha fazla emek harcarlar. ZipRecruiter’ın yakın zamanda iş değiştiren 2000’in üzerinde çalışanla gerçekleştirdiği bir ankete göre Son altı ay içinde yeni işe alınanların yaklaşık %37'si mevcut işleri için seçildiklerini belirtiyor.

Employ firmasının CEO’su Pete Lamson, pandemi olsun ya da olmasın iki yıl öncesinde birini güçlü ve cazip bir aday yapan her şeyin bugün de hala geçerli olduğunu söyledi. Lamson mülakatlarda ne aradığını üç başlıkta cevaplıyor: Aday ne aradığı konusunda net olmalı, işle ilgileniyor olmalı ve konuşması ilgi çekici olmalı.

Lamson, şirketle ilgilenen ve ilgi çekici bir aday olmak için şirketi araştırmanın ve düşünce gerektiren sorulara hazırlamak için birkaç dakika harcamanın yeterli olduğunu söyledi. Adaylar, şirketin misyonu ve işin bu hedeflere doğrudan nasıl uyduğu hakkında sorular sorarak öne çıkabilirler.

Lamson, “İşverenlerin pasif adaylara ulaşması halinde adaylar biraz araştırma yaparsa, kesinlikle şirket için çalışmaya ilgi göstereceklerine dair bir beklenti oluşacaktır” dedi.

 

İyi bir teknoloji kurulumu

Robert Half'ın Kıdemli Genel Müdürü Paul McDonald, adayların sanal iş görüşmeleri için harika bir teknoloji kurulumuna sahip olmaları gerektiğine dikkat çekiyor: “İş için profesyonel ve uygun bir şekilde giyinen, arka planları dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış olan adaylar bire bir şirketi ziyaret ettikleri kadar çaba sarf ediyorlar gibi görünüyorlar.”

Sağlam maaş araştırması

Recruiter.com'da Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Angela Copeland, ilk tanıtım çağrısında ücreti tartışmanın önemli olduğunu, ancak konuyu önce işe alım müdürünün gündeme getirmesini beklemeyi öneriyor.

Maaş beklentileri sorusunu cevaplamanınsa farklı yolları bulunuyor. Adaylar isterlerse maaş aralıklarını verebilir veya İK’nın bütçesini isteyerek karşılaştırma yapabilir.

Mülakatlardaki cevap ne olursa olsun Copeland açıkça maaş araştırması yapan birini görmekten hoşlandığını söylüyor. İnternet üzerinden Glassdoor ve Payscale gibi sitelere bakmanın iyi bir başlangıç olabileceğini belirten Copeland, piyasa son aylarda büyük ölçüde değiştiğinden, iş çevrelerindeki insanlara bire bir olarak mevcut maaş oranlarını sormanın daha iyi bir fikir olabileceğini belirtiyor.

Copeland, maaşla ilgili erkenden anlaşmaya varmanın, bir sonraki mülakat turunda hızlı bir ilerlemeyi sağlamlaştırabileceğini söyledi.

İşsizlik oranı yüzde 11,5'e yükseldi

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde

 

Goldman Sachs ikramiyeleri yüzde 66 düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)