BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİş gücü piyasasında açık pozisyonlar azalıyor----

İş gücü piyasasında açık pozisyonlar azalıyor

İş gücü piyasasında açık pozisyonlar azalıyor
07 Temmuz 2022 - 11:06 www.finansgundem.com

ABD iş gücü piyasasında yeni işe alımlar sürüyor. Pandemi sürecinin körüklediği iş gücü sıkıntısı şimdilik sona ermiş görünüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Forbes’tan Brian Bushard’ın haberine göre, başta ABD olmak üzere tüm dünya resesyonu bekliyor. FED’in faiz artırımları sonrası iş gücü piyasası başta olmak üzere genel ekonomiye dair veriler bir resesyona girilip girilmeyeceği noktasında önemli işaretler veriyor.

Açık pozisyonların sayısı azalmaya devam ediyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD iş gücü piyasası resesyon söylentileri arasında gücünü bir süredir koruyor. Son açıklanan rakamlar iş gücü piyasasındaki verilerin olumlu olduğunu gösteriyor.

ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, ABD’de Mayıs ayında işe alım ve işten çıkarma sayısı sabit kalırken, açık pozisyonların sayısı ise Nisan ayında olduğu gibi Mayıs ayında da azalmaya devam etti. Rakamlar, ülkenin içinde bulunduğu iş gücü sıkıntısından kurtulmaya başladığını gösteriyor.

427 bin yeni istihdam

İşgücü İstatistikleri Bürosu’nun Çarşamba günü yayınladığı verilere göre Mayıs ayında açık pozisyon sayısı yüzde 6,9’luk bir azalma ile 11,3 milyona geriledi. Bu oran kabaca 427 bin yeni istihdam yaratıldığını gösteriyor. Rakamlar, ekonomistlerin tahmini olan 11 milyonun üzerinde gerçekleşse de genel görüş iş gücü piyasasında işlerin yolunda gittiği yönünde.

ABD iş gücü piyasası resesyon söylentileri arasında gücünü bir süredir koruyor.

Rapora göre, açık pozisyonlarda en büyük düşüşler profesyonel ve ticari hizmetler sektöründe 325 bin, dayanıklı mal imalatı sektöründe 138 bin ve dayanıksız mal imalatı sektöründe 70 bin olarak gerçekleşti.

Açık pozisyonların arttığı sektörler de oldu. Perakende sektöründe 104 bin, otel ve restoran sektöründe 73 bin açık pozisyon artışı yaşandı.

İş gücü sıkıntısı sona eriyor

Açık iş pozisyonlarında yaşanan bu genel düşüş, 2020 yılı Nisan ayından bu yana açık iş sayısında yaşanan en büyük değişikliğe işaret ediyor. Rakamlar işverenlerin pandemi sürecinin körüklediği süregiden iş gücü sıkıntısından çıktığını gösteriyor.

Açık iş pozisyonlarında yaşanan bu genel düşüş, 2020 yılı Nisan ayından bu yana açık iş sayısında yaşanan en büyük değişikliğe işaret ediyor.

Aynı dönemde işe alımlar 6,5 milyon kişide sabit kalırken, işten ayrılmalar 4,3 milyon, işten çıkarmalar ise 1,4 milyon kişi olarak gerçekleşti. Toplam işten ayrılmalar 5,7 milyonu bulurken, bu rakam Nisan ayı verisi olan 6 milyona kıyasla küçük bir düşüş anlamına geldi.

En önemli veri olarak kabul edilen işsizlik oranı ise Mayıs ayında üstü üste üçüncü ayda da yüzde 3,6’da kalarak 390 bin kişi olarak gerçekleşti.

Powell: İş gücü piyasası sürdürülemez derecede ısındı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 231 bin oldu

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)