BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİş dünyasının gözü fintek şirketlerinde----

İş dünyasının gözü fintek şirketlerinde

İş dünyasının gözü fintek şirketlerinde
04 Mayıs 2021 - 17:02 www.finansgundem.com

Fintek şirketleri 2021 yılında iş dünyasında öne çıkan güçlerden biri oldu. Sektör tüm iş dünyasında bir finans devrimi başlatıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek adıyla bilinen finans teknolojisi şirketleri iş dünyasının hızla değişen teknolojik koşullara adapte olması için çalışıyor. Fintek şirketlerine yatırım yapmak iş dünyası liderlerinin finans dünyasında stratejik bir yer edinmesini sağlıyor. Fintek şirketlerinin sağladığı ses getiren dönüşüm, siber saldırıları önlemek, paraya gerçek zamanlı erişim gibi imkanlar tanıyor. Şirketlerin fintek şirketleriyle yaptığı işbirliği sonucunda müşteri deneyimi de kullanıcı dostu arayüzlerle birlikte gelişti.

Dijital dönüşüm iş dünyasını birçok açıdan değiştirdi. Değişimle birlikte kolay online ödemeler ve varlık yönetimi gibi kavramlar da hayatımıza girdi. Fintek şirketleri giderek daha fazla pazar payı kazanıyor ve kullanıcı dostu ürünleriyle giderek daha fazla müşteri ediniyor. Birçok geleneksel banka da daha etkin iş akışı için yapay zeka (AI) teknolojisine yatırım yapmaya başladı. Fintek şirketleri ise mevcut pazar trendlerine odaklanarak, tüketicilerin satın alma davranışını desteklemek için güncel teknolojiler üretiyor.

Ancak bazı ülkelerde bulunan teknoloji uçurumu, AI algoritmalarının kullanılması için bir engel oluşturuyor. Şimdilerde e-ticaret yükselişte. Analytics Insight’ın haberine göre, tüketiciler online bankacılık, online alışveriş ve online ödemelere yöneliyor. Fintek şirketleri ise AI temelli araçları ve algoritmalarıyla sorunsuz ve kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, bazı fintek şirketleri krediye erişim konusunda güçlük çeken start-up ya da küçük ölçekli şirketlere kredi imkanı da tanıyor.

İş dünyası neden fintek şirketlerini izliyor

1. Güvenlik

Dijital dönüşümün ilk aşamalarında şirketler ve kullanıcılar güvenlik endişeleri nedeniyle dijital işlemlere temkinli taklaşıyordu. Zaman içinde fintek şirketleri kullanıcıların güvenini kazanmayı başardı ve şimdi kolaylıkla online işlemlerini yapabiliyorlar. Dijital hizmetlerin kullanım oranı da giderek artıyor. Fintek şirketleri online ödemeler için güvenli kanallar oluşturuyor ve müşteriler de banka bilgilerini bu kanallara güvenle verebiliyorlar.

2. Küresel sınırlar

Fintek şirketleri e-ticarette sınırları ortadan kaldırıyor ve ürün ve hizmetlerin tüketicilerle buluşması için coğrafi sınırların önemi ortadan kalkıyor. Online ödemeler ve dijital cüzdanlar kullanıcıların dünyanın her yerinden işlem yapmasına imkan tanıyor.

3. Gerçek zamanlı veri analizi

Fintek şirketleri AI temelli algoritmaları kullanıyor ve kullanıcı konuları ile sorunları konusunda gerçek zamanlı veriler toplamaya yardımcı oluyor. Bu şekilde yaratıcı pazarlama kampanyaları için tüketim modelleri tespit edilebiliyor. Gerçek zamanlı veri analizi e-ticaret platformlarının satışlarını da artırıyor ve şirketlerin tüketicileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayarak daha iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Fintek şirketlerinin yükselişiyle birlikte tüm sektörler yepyeni fırsatlarla karşılaşıyor. Tüketici beklentileri, deneyimi, gerçek zamanlı veriye erişim ve müşteri elde etme konularında sürekli bir değişim söz konusu. Şirketlerin bu değişime ayak uydurmasını ise fintek şirketleri sağlıyor.

Kripto para ödemeleri ve NFT yaygınlaşıyor

 

Market siparişi uygulamalarında çılgınlık yeni başlıyor

 

İstanbul'da bireysel kredi kartı harcamaları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)