BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyasından Soma'ya başsağlığı----

İş dünyasından Soma'ya başsağlığı

İş dünyasından Soma'ya başsağlığı
14 Mayıs 2014 - 12:32 www.finansgundem.com

Soma'da yaşanan maden faciası sonrasında iş dünyasından mesajlar gelmeye başladı

Dün Soma'da yaşanan maden faciasında ilk rakamalarda 250 kişini öldüğü haberi gelirken iş dünyasından da baisağlı mesajları gelmeye başladı.
 
İSTANBUL TİCARET ODASI BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR: “ÜLKEMİZ KEDER İÇİNDE”

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın Soma’daki maden faciası ile ilgili açıklaması
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Soma’daki maden faciası için taziye ve geçmiş olsun mesajı yayınladı. 
Başkan Çağlar şunları söyledi; “Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçimizin şehit olduğunu, yine çok sayıda işçimizin de maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı madencilerimizin de inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum. 
Ocakta mahsur kalan ve kurtarma çalışmaları devam eden vatan evlatlarının sağlık ve güzel haberlerini duymak için dua ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun”
 
 
ATO BAŞKANI SALİH BEZCİ: “TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN”
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.
ATO Başkanı Bezci, yazılı bir açıklama yaparak Soma’da bir maden ocağında meydana gelen yangınla başlayan talihsiz olayda, çok sayıda maden işçinin hayatını kaybettiğini ve yine çok sayıda maden işçisinin de ocakta mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini kaydetti. Bezci, kazanın bilançosunun çok ağır olduğunu belirterek, “Madencilik tarihimizin en acılı günlerinden birini yaşıyoruz” dedi. Bezci, şunları söyledi:
“Kazada hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, ocakta mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtarılması diliyoruz. Kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanması için dua ediyoruz.”

HİSARCIKLIOĞLU: “SOMA’DAKİ FACİA, YÜREĞİMİZİ YAKTI”
 
Manisa’nın Soma İlçesi’nde bulunan bir kömür ocağında meydana gelen faciaya ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşanan acıyı tarif etmenin güç olduğunu belirterek, “Bu felaket herkesin yüreğine ateş düşürdü.
Yüksek rakamlara ulaşan can kayıplarımız ve yaralananlar ülkemizi çok derin bir üzüntüye boğdu. Soma’daki işçilerimiz ve ailelerinin yaşadığı büyük acıyı en derin hislerimle paylaşıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
“Soma ilçemizden gelen facia haberi bütün yürekleri oraya götürdü. Çok fazla sayıda can kaybımız ve yaralılarımız var. Bu noktada söylenecek sözler tükeniyor.
Hiçbirşey bir insan canından daha değerli değil. Bütün önceliğimiz bu. Ancak meydana gelen patlama ve sonrasında ortaya çıkan tablo yürek dağlayıcı.
Türk iş dünyası adına hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyorum.”
 
TÜMSİAD TAZİYE MESAJI YAYINLADI 

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şubesi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası ile ilgili başsağlığı ve taziye mesajı yayınladı.
TÜMSİAD İstanbul Şube başkanı Eyüp Topal imzasıyla yayınlanan mesaj şöyle
“Soma’da yaşanan elim kaza neticesinde şu anda mahsur durumda kalanların sağ salim kurtulması temennisi ile hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diler, ülkemizde bir kez daha bu tür kazalarla karşı karşıya kalınmaması beklentisi ile başta madencilerimizin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza bağ sağlığı ve sabır dileriz.”
 
TÜGİAD BAŞKANI ALİ YÜCELEN:"SOMA'DA SORUMLULUĞUN GEREĞİ YAPILSIN"
 
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)  Başkanı Ali Yücelen sadece Türkiye'de değil tüm dünyada büyük üzüntüye neden olan Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı:
Tüm Türkiye'nin canı acıyor. Sabah saatlerinde güne başladığımızda 201 işçimizin yaşamını yitirdiğini öğrendik. Öncelikle faciada yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, acılı ailelerine ve madencilik camiasına başsağlığı dilemek istiyorum. Bu saatten sonra ne yapsak gidenleri geri getiremeyiz. Ancak artık bazı şeyleri değiştirmenin zamanıdır. Bugün işçi sağlığı ve iş güvenliği için büyükşehirlerde ofisleri denetleyen, muhasebe bürolarında bile denetimlerle cezalar kesen ilgili bakanlık yetkilileri, bu tarz madenlere çalışma ruhsatı verirken aynı hassasiyeti gösteriyor mu? Kim işini nerede eksik yaptı? TÜGİAD olarak artık her sene neredeyse zorunlu hale gelen maden kazalarına rağmen yeterli önlemlerin alınmamasının faturasını daha fazla canla ödememek adına gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. Sorumluluğun gereği yapılmalı ve bu maden faciasına neden olan ihmaller zincirindeki herkes bunun bedelini ödemeli. Dünyanın her yerinde, her madende kazalar olabilir. Bu tip durumlar öngörülerek mmkün mertebe bu kazalarda can ve mal kaybının en az gerçekleşmesi için önlemler alınır. Burada ne gibi önlemler alınmıştır? Hangi önlemler alınmamıştır? Bu soruşturma, bizzat bu kazadan sorumlu tutulması söz konusu kişiler ve kurumlar tarafından yürütülmemelidir. 
En katı önlemlerin alınarak sorumluların sonuçlarına katlanacağı bir soruşturma sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Bu soruşturma sürecinin sonunda bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapılmasının sağlanması ve bu önlemlerin uygulanmaması durumunda ağır yaptırımlar getirilerek, denetlenmesi de elzemdir gün kenetlenme ve acıyı paylaşma günüdür. Sabır için dua günüdür. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun.

TUSKON: MADEN İŞÇİLERİMİZİN ÖLÜMÜNDEN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Soma ilçemizde yaşanan elim maden kazası nedeniyle derin bir hüzün içindeyiz. Dünyanın en zor mesleklerinden birini icra eden çok sayıda maden işçimizin hayatını kaybetmiş olmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Cenab-ı Allah’tan hayatını kaybeden tüm maden işçisi kardeşlerimize rahmet, geride kalan aileleri ve yakınlarına sabır, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye gibi halen yer altında bulunan işçilerimizin sağ olarak kurtarılmaları için dua ediyoruz.

ASİAD BAŞKANI BARIŞ AYDIN:BU BÜYÜK ACIYI YÜREKTEN PAYLAŞIYORUZ

ASİAD Başkanı Barış Aydın, Soma’daki kaza nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduklarını dile getirerek, konuyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı. Aydın, Soma’daki kömür ocağında çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesine yol açan elim kazayla ilgili yazılı mesajında şunları ifade etti:

“Soma’da bir kömür ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Tüm Türkiye gibi biz de yüreğimizin en derinliklerinde Soma’da yaşanan faciadan dolayı büyük üzüntü duyuyor, bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Söz konusu madende çok sayıdaki işçimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Umuyoruz ki, kurtarma çalışmaları yüreklerimize bir nebze olsun su serpecek sevindirici gelişmelere vesile olur. ASİAD olarak Soma halkı için her türlü yardımı ve desteği sağlamaya hazır olduğumuzu belirtiyor, hayatını kaybeden işçilerimizin sevenlerine yeniden en derin taziyemizi sunuyoruz. Türkiye olarak Soma’dan dün akşam gelen acı haber nedeniyle yaşadığımız milli yasımızı ASİAD olarak yürekten hissediyoruz.”

KAGİDER'DEN TAZİYE MESAJI

13 Mayıs Çarşamba günü Soma’da meydana gelen faciada hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yakınlarını yitiren herkese başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. İlan edilen ulusal yasın bir daha tekrarlanmaması için tedbirlerin arttırılması gerekiyor. Ayrıca, medyaya yansıyan “çocuk işçi” haberleri de acımızı tarifsiz, tedbir gereğini ise ivedi kılıyor.
Ülkemizde iş kazalarının en yoğun yaşandığı sektörlerin içinde “madencilik ve taşocakçılığı” sektörü gelmektedir. Ayrıca, işe  bağlı  sağlık  sorununa  maruz  kalanların oranının  en  yüksek  olduğu  sektör de %5,5  ile  madencilik  ve  taş  ocakçılığı  sektörüdür.* Bu verilere bakıldığında, öncelikle işçi güvenliği bakımından yakın denetim ve takibe alınması gereken ilk sektörün, madencilik olduğu açıkça ortadadır.KAGİDER olarak sivil toplum kuruluşu kimliğimizin yanı sıra, tüm insani duygularımız ile 13 Mayıs 2014 günü Soma’da yaşanan facianın bir benzerinin tekrarlanmaması için, çocuk işçi iddialarından başlanarak, kazanın sebeplerine uzanan her etkenin araştırılması, açığa kavuşturulması, sorumluların hesap vermesi ve geride kalan ailelere gerekli yardımın yapılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.Hala ulaşılamamış işçilerin durumlarına dair yapılacak tüm çalışmaların birinci öncelik olduğunu düşünüyoruz ve kurtarmanın başarılmasını istiyoruz. Bu facia ortamında, hep birlikte, bu korkunç manzaraların bir kez daha ulusumuzu yasa boğmaması için çalışmamız tek şarttır. Kayıplar geri gelemez. Ancak, yeni kayıpların önüne geçmek için çalışmalara hemen şimdi, bugün başlanabilir.
Ulusumuzun başı sağolsun.

TÜRKİYE PERAKENDECİLER FEDARASYONU BAŞKANI’NDAN TAZİYE MESAJI

Türkiye’yi derinden etkileyen Manisa Soma'daki maden kazasında işçilerimizin hayatını kaybetmesi ve birçoğunun içeride mahsur kalması hepimizi çok üzdü. Kazada, hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Maden ocağında mahsur durumda olan işçilerimizin de iyi haberlerini duymak için dua ediyoruz. İşçilerimizin sağ salim kurtulmasını umutla bekliyoruz. Soma’nın ve tüm Türkiye’nin acısını paylaşıyor, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Türkiye’nin başı sağ olsun.

Mustafa Altunbilek (Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı)

MÜSİAD GENÇLİK KURULU'NDAN TAZİYE MESAJI

Ulusal yas ilan edilen Soma Maden Faciasında pek çok işçi kardeşimizi maalesef kaybetmiş bulunuyoruz. Milletçe acımızı derinden yaşadığımız bugünde hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize, Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz… Tek tesellimiz olan faciadan yaralı kurtulan madenci kardeşlerimizin de en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını temenni ederiz…
Tüm Türkiye’nin başı sağolsun…
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)